media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Messi vereerd: 'Vind het leuk dat VI zo met mij bezig is'

Messi vereerd: 'Vind het leuk dat VI zo met mij bezig is'

Lionel Messi is vereerd met de aandacht die hij vanuit Nederland krijgt. Op een vraag van Voetbal International ging hij donderdag tijdens een persbijeenkomst in op de nauwlettendheid waarmee hij in Nederland gevolgd wordt.

Bij Voetbal International is Ramon Min, hoofd van de VI-database en drijvende kracht achter de social media-platformen van VI, de kenner op het gebied van de cijfers van Messi. Zo houdt hij onder meer het Twitteraccount Messistats bij.

'Ik ben dankbaar voor het bijhouden', vertelde Messi. 'Ik vind het leuk dat jullie daar mee bezig zijn. Dat mijn records en doelpunten ook in Nederland groot nieuws zijn, is een hele eer. Voorlopig richt ik me wel op het blijven scoren en voetballen. Na mijn loopbaan kan dan uitgebreid worden teruggeblikt.'

Een van de mogelijke records die Messi gaat pakken, is dat van het meeste aantal goals in een kalenderjaar voor club en land. Momenteel staat de Argentijn op 84 treffers. Dat is er eentje minder dan het wereldrecord van Gerd Müller, die in 1972 tot 85 doelpunten kwam namens Duitsland en Bayern München.

Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

<BR><BR><BR>Foto: VI Images

Laatste nieuws