Messi: twee records en zes goals in vier dagen

Reacties

Lionel Messi werd woensdagochtend wakker als nieuwe topscorer aller tijden van de Champions League. De aanvaller van Barcelona schoot met zijn tweede hattrick in vier dagen tijd het record van Raúl uit de boeken. VI nam de imposante CL-productie van de Argentijn onder de loep.

Messi: twee records en zes goals in vier dagen

● Messi maakte 38 van zijn 74 doelpunten in Camp Nou (in 41 wedstrijden) en was daarbuiten 36 keer trefzeker in 48 wedstrijden.

● Messi staat na zijn drie goals tegen APOEL Nicosia op vijf hattricks in de Champions League, meer dan elke andere speler in het miljoenentoernooi.

● Als we ook het toernooi om de Europa Cup I bekijken, dan staat Messi met vijf hattricks nu op gelijke hoogte met recordhouders Alfredo di Stéfano en Ferenc Puskás.

● Messi maakte dit CL-seizoen al zes doelpunten in drie uitwedstrijden. Hij scoorde één keer bij Paris Saint-Germain (3-2 nederlaag), tweemaal tegen Ajax (0-2) en dus drie keer tegen APOEL (0-4). Zijn persoonlijk doelpuntenrecord in uitduels dateert van de jaargang 2011/12, toen hij zeven keer scoorde in zes duels.

● Messi heeft in twintig van zijn 91 CL-wedstrijden minstens twee goals gemaakt, meer dan elke andere speler. Met zijn hattrick tegen APOEL nam hij het record over van zijn rivaal Cristiano Ronaldo, die in negentien duels minimaal twee keer scoorde.

● Messi maakte in 28 wedstrijden voor Barcelona drie goals of meer: twintig in La Liga, vijf in de CL, twee in de strijd om de Copa del Rey en één om de Super Cup. Van alle spelers in de historie van het Spaanse voetbal heeft alleen Athletic de Bilbao-aanvaller Telmo Zarra nóg meer hattricks (31).

● Messi maakte zijn 74 doelpunten in zestien verschillende landen, in 23 verschillende steden en in 24 verschillende stadions. De meeste goals produceerde hij in acht wedstrijden tegen AC Milan (acht).

● Het was voor de vijfde keer in zijn loopbaan bij Barcelona dat Messi in twee opeenvolgende duels minstens drie keer scoorde. De laatste keer dat hij dat flikte was in maart van dit jaar: thuis tegen Osasuna (7-0) en op bezoek bij Real Madrid (4-3 zege).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.