Messi troeft Ricardinho en Shaqiri af in UEFA-verkiezing

Reacties

Lionel Messi heeft met grote overmacht de Doelpunt van het Jaar-verkiezing van de UEFA gewonnen. Maar liefst een derde van de stemmen (34 procent) ging naar de treffer die de Argentijnse sterspeler maakte in het Champions League-duel met AS Roma.

Messi troeft Ricardinho en Shaqiri af in UEFA-verkiezing

Messi rondde in de thuiswedstrijd tegen de Romeinen (6-1) een schitterende aanval af met een subtiele stift. Daarmee bleef de 29-jarige linkspoot de Portugese zaalvoetbalmagiër Ricardinho (13 procent) en Xherdan Shaqiri (11 procent), die op het EK met een prachtige omhaal scoorde voor Zwitserland in de achtste finale tegen Polen, ruim voor. Ook Saúl Ñíguez (tijdens het Champions League-duel Atlético Madrid - Bayern München) en Camille Bailly (vrouwen Olympique Lyon) kregen nog meer dan tien procent van de stemmen (11 %).

Marek Hamsik (acht procent, Slowakije - Rusland), Stephan Lichtsteiner (vijf procent, Borussia Mönchengladbach en Juventus), Juan Cuadrado (vijf procent, Bayern München - Juventus) kwamen er niet van te pas. Gonzalo Higuaín (Legia Warschau – Napoli en jeugdspeler Carles Aleña van Barcelona (tijdens een duel in de UEFA Youth League met AS Roma) kregen elk maar één procent van de stemmen.

Király
De Hongaarse doelman Gábor Király viel met zijn redding op een schot van Kevin De Bruyne in de achtste finale van het EK tegen België in de prijzen. Met 35 procent van de stemmen bleef de veertigjarige goalie, vooral bekend vanwege zijn joggingbroek, de Russische doelman Igor Akinfeev (tegen Engeland) en de levende legende Gianluigi Buffon (Italië-Duitsland) voor (beiden veertien procent).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.