Messi treft met Atlético Madrid zijn favoriete opponent

Reacties

Barcelona speelt zaterdagmiddag in Camp Nou de competitiekraker tegen Atlético Madrid (aftrap 16.00 uur). Vuurwerk lijkt gegarandeerd, mede omdat de Madrileense ploeg al jaren dé favoriete opponent van sterspeler Lionel Messi is.

Messi treft met Atlético Madrid zijn favoriete opponent

Atlético is dit seizoen in La Liga de ploeg met de minste tegendoelpunten (acht in 21 wedstrijden) en hield tot nu toe al veertien keer de nul. Dat zijn indrukwekkende cijfers, maar bieden geen garantie op een ongeschonden blazoen in Camp Nou.

Door de jaren heen heeft Atlético zich in La Liga tegen wil en dank ontpopt tot de tegenstander waartegen Barcelona-aanvaller Lionel Messi het best presteert. In negentien competitieduels met de Madrilenen scoorde de Argentijn al twintig keer, meer dan tegen welke andere club ook. Inclusief vier assists was Messi in zijn negentien optredens dus direct betrokken bij 24 doelpunten van zijn ploeg.

Inclusief wedstrijden om de Copa del Rey, de Spaanse Super Cup en de Champions League staat de teller voor Messi tegen Atlético al op 24 goals in 27 duels. Ook dan is Atlético nog altijd zijn favoriete opponent, al incasseerde Sevilla door de jaren heen eveneens 24 doelpunten van de Argentijnse sterspeler.

Ook Messi's aanvalspartners Neymar en Luis Suárez hebben inmiddels een aardige staat van dienst in duels met Atlético. Neymar was in elf officiële duels goed voor zes goals (géén assists), terwijl Suárez in vier duels betrokken was bij evenzovele treffers: één goal en drie assists.

Mijlpalen
Messi kan met een doelpuntrijk optreden tegen Atlético weer een stap dichter bij twee fraaie mijlpalen in zijn loopbaan geraken. Hij is nog drie doelpunten verwijderd van zijn 250ste doelpunt op het veld van Camp Nou (nu 245 goals namens Barcelona en twee namens de Argentijnse nationale ploeg) én hij nadert de onwaarschijnlijke grens van driehonderd competitietreffers.

In de historie van de vijf belangrijkste competities in het Europese voetbal lukte het slechts vijf spelers eerder driehonderd of meer competitiegoals te maken: Jimmy Greaves (366), Gerd Müller (365), Cristiano Ronaldo (325), Steve Bloomer (317) en Dixie Dean (310). Messi staat nu op 297 goals in 330 wedstrijden voor Barcelona in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.