Messi, Suárez en Neymar dit seizoen al op tachtig goals

Reacties

De gouden voorhoede van Barcelona sloeg woensdagavond weer genadeloos toe in het bekerduel met Valencia (7-0). Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar hebben dit seizoen samen tachtig van de 105 goals van hun ploeg voor hun rekening genomen.

Messi, Suárez en Neymar dit seizoen al op tachtig goals

Neymar was woensdagavond tijdens de galavoorstelling in Camp Nou de enige 'dissonant' bij Barcelona. Daar waar zijn aanvalspartners Lionel Messi en Luis Suárez respectievelijk drie en vier keer scoorden, bleef de Braziliaanse aanvaller op nul staan, mede vanwege een misser vanaf elf meter. Wél voerde Neymar zijn aantal assists met twee op naar zestien in deze jaargang.

Barcelona staat na de monsterzege op Valencia nu op 105 doelpunten in dit seizoen en daarvan namen Messi, Suárez en Neymar er inmiddels al tachtig voor hun rekening. Suárez staat op 35 goals in 33 officiële duels, Messi maakte er 24 in 27 duels en Neymar volgt met 21 treffers in 28 optredens.

Als we de productie van het trio bekijken vanaf het moment dat Suárez mocht debuteren voor Barcelona - op 25 oktober 2014 uit tegen Real Madrid, 3-1 nederlaag - dan staan er inmiddels al 183 doelpunten achter de namen van Messi, Suárez en Neymar (zie onderstaande graphic).

In totaal maakte Barcelona vanaf het debuut van Suárez 252 doelpunten in 88 officiële wedstrijden. Dat betekent dat El Tridente liefst 72,62 procent van alle treffers verzorgt. In dit kalenderjaar ligt het aantal goals van het drietal alweer op 25: elf van Messi, negen van Suárez en vijf van Neymar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.