Messi steelt de show met hattrick in Riazor

Lionel Messi heeft Barcelona in Estadio Riazor langs Deportivo La Coruña geleid. De Argentijnse superster tekende voor een (valse) hattrick, zijn dertigste in dienst van de Catalanen, tijdens de 0-4 winst.

Na tien minuten viel de eerste goal voor Barça, dat met het gevreesde trio Messi-Neymar-Luis Suarez startte. Ivan Rakitic gaf de bal feilloos voor, waardoor Messi koppend de score kon openen. Waar de thuisploeg zo nu en dan aan een doelpunt mocht ruiken, was het Messi die na ruim een half uur de marge naar twee tilde. De veelbesproken Argentijn zette zelf een aanval op en zag de bal uiteindelijk voor zijn voeten vallen. Een stiftballetje was voldoende voor de 0-2.

Ook na rust waren er spaarzame kansen voor Depor, maar was het weer Messi die voor de nekslag zorgde. Na wederom een handig balletje van uitblinker Rakitic schoot Messi de bal snoeihard raak in de lange hoek. Daardoor staat de Argentijn nu op negentien competitiegoals in evenzoveel wedstrijden. Daarmee moet hij nog wel altijd negen goals toegeven op Real Madrid-rivaal Cristiano Ronaldo.

In de slotfase bleef ook de eretreffer uit voor Depor, waar Haris Mendunjanin (voormalig AZ en Sparta Rotterdam en in het verleden uitkomend voor Jong Oranje) 78 minuten meedeed. Het leed werd door een eigen goal van Sidnei zelfs nog iets groter. Medunjanin zorgde overigens voor een opmerkelijk moment toen hij al bij het betreden van het veld na rust om het shirtje van Messi leek te vragen.

Door de zege is Barcelona Real Madrid tot op een punt genaderd. De Madrilenen hebben nog wel een duel tegoed. Atlético heeft drie punten minder dan de Catalaanse grootmacht.