Messi schiet Barça ook naar zege op Atlético Madrid

Barcelona heeft in eigen huis eenvoudig gewonnen van Atlético Madrid. Lionel Messi was met drie goals opnieuw de grote man bij de ploeg van trainer Pep Guardiola en bezorgde de koploper in de Primera División de zestiende competitiezege op rij, een nieuw Spaans record.

Barcelona - Atlético Madrid 3-0Met angst en beven keek Atlético Madrid uit naar het uitduel met Barcelona, waar het de voorgaande twee seizoenen in totaal liefst elf treffers om de oren had gekregen. Trainer Quique Sánchez Flores had daarom een verdedigende opstelling uit de hoge hoed getoverd. Daar was onder anderen Diego Forlán de dupe van. De spits begon op de bank en zag de Madrilenen voor rust geen schijn van kans hebben tegen Barcelona.

Barça was heer en meester in Camp Nou. Het wachten was op de eerste treffer. Messi zette de Catalanen in de zeventiende minuut op voorsprong. De Argentijnse dribbelaar trok vanaf de rechterkant naar binnen en schoot van net buiten het strafschopgebied binnen. Elf minuten later was het weer raak, en opnieuw was Messi de doelpuntenmaker. Dit keer reageerde hij alert op een steekpass van David Villa, die via Antonio López voor zijn voeten kwam. Alleen voor David De Gea bleef Messi kalm en schoot zijn tweede van de avond binnen.

Na rust veranderde het beeld iets. De bezoekers durfden iets meer te laten zien en kregen een paar goede kansen. Zo was Sergio Agüero dicht bij de 2-1 en moest Gerard Piqué een inzet van Filipe Luís van zijn eigen doellijn halen. Maar ook Barcelona kreeg kansen. Het was Messi die de eindstand in de 79ste minuut bepaalde op 3-0. Kort daarvoor was hij met een geplaatste kopbal al dicht bij zijn 24ste competitiedoelpunt van het seizoen.

Barcelona, waarbij Ibrahim Afellay diep in de tweede helft inviel, komt door de overwinning op 61 punten uit 22 wedstrijden. Dat zijn er tien meer dan nummer twee Real Madrid, dat zondag nog in actie komt thuis tegen Real Sociedad.

Villarreal - Levante 0-1Villarreal is zaterdag hard onderuit gegaan tegen degradatiekandidaat Levante. De nummer drie van de Primera División verloor de wedstrijd op eigen bodem van de nummer achttien. Sportief was de wedstrijd allerminst. Er werden tien gele kaarten uitgedeeld waarvan acht aan Levante. Het grimmige spel kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede. Vlak na rust maakte Rocha Lopes Valdo het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij omspeelde doelman Diego López en schoot de bal vervolgens gemakkelijk binnen. Foto: VI Images

{"title":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","titleMobile":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:c0fe0929-0b33-4c6c-8d9d-52a9e541ecdb","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië.","textMobile":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië."}