Messi rijgt de records weer als vanouds aaneen

Reacties

Lionel Messi is sinds zaterdag twee records rijker. De aanvaller van Barcelona was in de uitwedstrijd tegen Elche (0-6) met twee goals en twee assists weer eens de grote man aan Catalaanse zijde.

Messi rijgt de records weer als vanouds aaneen

Messi, die tegen Elche weer eens als falso 9 in de punt van de aanval speelde, tilde zijn competitietotaal met twee treffers naar 21 goals in twintig wedstrijden. De Argentijn heeft daarmee in zeven opeenvolgende seizoenen minimaal twintig competitiegoals gemaakt namens de Catalaanse club.

In de historie van La Liga is er geen enkele andere speler die daarin slaagde. Messi nam het record zaterdag over van voormalig Real Madrid-icoon Ferenc Puskas. De Hongaarse Spanjaard kwam in de periode 1958-1964 tot zes seizoenen met minstens twintig goals in La Liga: respectievelijk 21, 25, 28, 20, 26 en 21.

Het was voorts voor de 77ste keer dat Messi erin slaagde minstens twee keer te scoren in een Spaanse competitiewedstrijd. Daarmee verbeterde hij het record van Telmo Zarra, die tussen 1940 en 1955 namens Athletic de Bilbao tot 76 duels met 2+ goals kwam. Messi maakte in 55 wedstrijden twee doelpunten, in negentien wedstrijden drie treffers en in drie duels vier goals.

Met zijn twee assists staat Messi nu op tien assists in dit Liga-seizoen. Daarmee heeft hij nu voor de achtste jaargang op rij minstens tien doelpunten van ploeggenoten voorbereid. Gerekend over alle officiële duels van dit seizoen staat het aantal assists voor Messi al op veertien. Dat zijn er nu al evenveel als tijdens de hele vorige jaargang.

Behalve de veertien assists staat de doelpuntenteller voor Messi dit seizoen op 31 in 28 competitieve wedstrijden. Op de Europese velden heeft alleen Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo er tot nu toe meer gemaakt (36).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.