Messi prestigieus record rijker na hattrick tegen Sevilla

Lionel Messi heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sevilla een stokoud Spaans record uit de boeken geschoten. De aanvaller van Barcelona maakte zijn 251ste, 252ste én 253ste doelpunt in de Primera División.

Messi zette Barcelona in de 21ste minuut van de wedstrijd op voorsprong met een fraaie vrije trap. In de tweede helft voegde hij daar nog twee treffers aan toe. Zodoende ging hij de voormalige Spaanse topaanvaller Telmo Zarra voorbij. Die maakte tussen 1940 en 1955 in 277 wedstrijden voor Athletic de Bilbao 251 goals en was vele jaren de productiefste speler aller tijden in de Spaanse topcompetitie.

Messi speelde tegen Sevila zijn 289ste competitieduel voor Barcelona en had er dus twaalf wedstrijden meer voor nodig dan Zarra. De Argentijn hikte al een paar weken tegen het record aan. In het thuisoptreden tegen Eibar van 18 oktober (3-0 zege) maakte hij zijn 250ste goal in La Liga en liet hij aardig wat kansen onbenut om ook nummer 251 te produceren. Vervolgens kwam hij in de daaropvolgende duels met Real Madrid (3-1 verlies), Celta de Vigo (0-1 nederlaag) en UD Almería (2-1 uitzege) níet tot scoren.

Messi maakte 142 van zijn 253 doelpunten in Camp Nou en 111 daarbuiten. De maand maart is met 39 doelpunten de meest productieve, terwijl de zaterdag van alle dagen in de week de meeste treffers opleverde (130). Sevilla is sinds zaterdag de ploeg die de meeste Messi-goals om de oren kreeg (achttien).