Messi opgelucht: 'Het was lijden'

Reacties

Een ingeving van Lionel Messi gaf tegen Zwitserland (1-0) maar weer eens de doorslag voor Argentinië. De sterspeler van de Albiceleste erkent dat het spel van zijn ploeg niet best was.

Messi opgelucht: 'Het was lijden'

'Het was lijden en geen gemakkelijke wedstrijd, maar we hebben geluk gehad', aldus Messi. In flinke vlagen van de wedstrijd had Zwitserland het heft in handen. De beste kansen van de reguliere speeltijd waren ook voor het Europese land, maar Josip Drmic en Granit Xhaka waren niet scherp.

Het kwam daardoor aan op een verlenging. In de slotfase daarvan doorbrak Messi de Zwitserse muur met een fraaie solo en afgemeten pass op Ángel di María (op de foto met Messi), die scoorde. 'We wilden de strafschoppen vermijden. Ik dacht eraan mijn eigen kans te pakken, maar toen zag ik Di María vrij staan', vervolgt de aanvaller van Barcelona.

Net als in de wedstrijden in de groepsfase, werd Messi ook na het treffen met Zwitserland verkozen tot man van de wedstrijd. 'Ik weet niet of ik dat wel verdiend heb', toont hij zich bescheiden. 'Het belangrijkste is dat we doorgaan.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.