Messi neemt 'buitenlandrecord' Cocu over bij Barça

Lionel Messi mag zich sinds vanavond de meest ervaren buitenlander in de historie van Barcelona noemen. De Argentijnse sterspeler is om 22.00 uur tegen Real Madrid in Estadio Bernabéu begonnen aan zijn 293ste officiële wedstrijd voor de Catalanen.

Messi neemt 'buitenlandrecord' Cocu over bij Barça

Messi neemt het record over van Phillip Cocu, die als eerste buitenlander tot 292 wedstrijden in Catalaanse dienst kwam. De voormalige Oranje-international bereikte dat aantal bij de Blaugrana's in de periode tussen 1998 en 2004.

Van zijn 293 officiële wedstrijden voor Barcelona speelde Messi er 193 in de Primera División, 26 in de strijd om de Copa del Rey, 62 in de Champions League, zeven om de Spaanse Super Cup, drie om de Europese Super Cup en twee op het WK voor Clubs.

Als we de ranglijst van meest ervaren buitenlanders beperken tot de competitiewedstrijden van Barcelona, dan bezet Messi op dit moment de tweede plaats op de ranglijst aller tijden van de Catalaanse club. Hij heeft één competitieduel meer in de benen dan Ronald Koeman (192 duels in La Liga).

Messi heeft in dat klassement nog twaalf wedstrijden nodig om op gelijke hoogte te komen met Cocu, die sinds 2004 lijstaanvoerder is met in totaal 205 competitieduels. (Ramon Min) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's