Messi moet toch vrezen voor 'gevangenisstraf'

Reacties

Vanwege belastingontduiking wordt Lionel Messi mogelijk tóch strafrechtelijk vervolgd. Twee dagen nadat het Openbaar Ministerie had besloten om de aanklacht te laten vallen, liet het Hogere Hof van Justitie weten dat de aanvaller van Barcelona wél voor de rechter moet verschijnen.

Messi moet toch vrezen voor 'gevangenisstraf'

Tussen 2007 en 2009 zou Messi - die vanwege een knieblessure weken aan de kant staat - vier miljoen euro te weinig hebben afgedragen aan de belastingdienst. In augustus 2013 schikte de familie al met de fiscus door vijf miljoen euro te betalen. Die afspraak beëindigde echter alleen de financiële kant en niet het strafrechtelijke aspect.

Volgens het OM heeft Messi zijn handtekening gezet onder de illegale betaalconstructies, maar deed hij dat op advies van zijn vader. Het Hogere Hof van Justitie stelt echter dat Messi wel degelijk kennis heeft gehad van de schijnconstructies die zijn vader gebruikte om de belastingdienst om de tuin te leiden.

Messi zou nu een gevangenisstraf van 22 en een halve maand tegemoet kunnen zien, terwijl hij ook een boete van 4,1 miljoen euro aan de belastingdienst moet betalen. De kans dat Messi daadwerkelijk een cel van binnen krijgt te zien, is klein. In Spanje hoef je bij vonnis tot twee jaar niet de cel in als je geen strafblad hebt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.