Messi mist vier van de laatste zeven strafschoppen

Reacties

Door een misser van Lionel Messi is de achtste finale van de Champions League tussen Manchester City en Barcelona nog enigszins spannend. De Argentijnse vedette liet in de slotminuut de kans liggen om de Catalanen aan een 1-3 zege te helpen.

Messi mist vier van de laatste zeven strafschoppen

Messi zag zijn strafschop, die hij zelf verdiende na een domme overtreding van Pablo Zabaleta, gekeerd worden door doelman Joe Hart. Omdat Messi de rebound naast kopte, bleef het 1-2 en koestert City nog een klein beetje hoop voor de return in Camp Nou (18 maart).

De duikvlucht van Messi levert niets op; zijn rebound verdwijnt naast het doel en het blijft 1-2.
De duikvlucht van Messi levert niets op; zijn rebound verdwijnt naast het doel en het blijft 1-2.

Toch blijken Messi en penalty's geen gelukkige combinatie in de laatste maanden. Van zijn laatste zeven pogingen miste de Argentijn vier keer. In totaal legde Messi 59 keer aan voor een strafschop namens Barcelona; 46 van die pogingen leverden een goal op.

Na afloop rekenden trainer Luis Enrique en matchwinner Luis Suarez hun ploeggenoot de misser niet aan. 'Alleen zij die een penalty durven nemen, kunnen falen', zo omschreef de Barcelona-trainer, die de Argentijn roemde voor zijn moed en aangaf dat Messi bovenaan het lijstje nemers blijft staan. 'Of een benutte strafschop van Messi het tweeluik al had beslist, vroeg Suarez zich hardop af. 'Dat weet ik niet, maar dit gebeurt nu eenmaal', aldus de aanvaller die City eigenhandig velde met twee goals.

Topschutterslijst
Voor Messi was de misser niet alleen vervelend omdat City nu nog mag hopen op de kwartfinale. De Argentijn verzuimt ook aan kop te komen van de topschutterslijst gerekend over alle Europese competities. Daarin moet hij nog steeds Cristiano Ronaldo en Raúl naast zich dulden: de drie staan op 76 goals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.