Messi maakt doelpunt nummer 500 in zijn loopbaan

Reacties

Lionel Messi heeft zondagavond een statistisch hoogtepunt in zijn voetbalcarrière bereikt. De Argentijnse aanvaller van Barcelona maakte in de competitiewedstrijd tegen Valencia het vijfhonderdste doelpunt in zijn loopbaan.

Messi maakt doelpunt nummer 500 in zijn loopbaan

Messi maakte zijn jubileumtreffer in de 64ste minuut door uit een voorzet van Jordi Alba de aansluitingstreffer binnen te tikken: 1-2.

Het is bijna elf jaar geleden dat Messi op het hoogste niveau zijn eerste doelpunt liet aantekenen. Hij deed dat op 1 mei 2005 namens Barcelona in de thuiswedstrijd tegen Albacete (2-0), op aangeven van Ronaldinho. Hij had in totaal 632 officiële wedstrijden nodig om tot zijn jubileumtreffer te komen.

Favoriete opponent
Messi maakte tot nu toe 450 doelpunten in dienst van Barcelona en voegde daar vijftig treffers in de nationale ploeg van Argentinië aan toe. Atlético Madrid en Sevilla zijn met elk 25 doelpunten zijn favoriete tegenstander. Daarachter volgen Real Madrid en Valencia met respectievelijk 21 en 20 treffers. Namens Argentinië zijn Paraguay en Brazilië zijn meest gewillige slachtoffers (elk vier goals).

Met zijn goal tegen Valencia maakte Messi een einde aan een voor hem ongekend lange reeks wedstrijden zonder treffer. Sinds zijn goal tegen Arsenal in de achtste finale van de Champions League (3-1) bleef hij vijf opeenvolgende officiële duels droog staan en liet hij ook geen assist noteren.

Select gezelschap
Wereldwijd zijn er nog geen vijftien spelers geweest die de grens van vijfhonderd doelpunten in hun club- en interlandloopbaan hebben bereikt. Messi is nu toegetreden tot een select gezelschap waartoe onder anderen Pelé (760 officiële goals), Romario (699), Ferenc Puskás (783), Gerd Müller (714), Eusébio (538) maar ook Cristiano Ronaldo (538) behoren.

In de nieuwe VI van komende woensdag besteden we uitgebreid aandacht aan deze mijlpaal van Messi. Dat doen we met een fraaie spread vol graphics en ranglijstjes, gebaseerd op de goals van Messi voor Barcelona en Argentinië.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.