Messi leidt hard Argentinië naar zege op Ivoorkust

Ivoorkust-Argentinië 1-2Argentinië heeft als titelverdediger een grote stap gezet op weg naar de kwartfinale. Tegen Ivoorkust was Lionel Messi, om wie in de aanloop naar de Olympische Spelen het meeste te doen was, van grote waarde voor de Gauchos.

De aanvaller die Barcelona toch maar niet opeiste, maakte een goal en gaf een assist. In de eerste helft opende de linkspoot de score. Uit een steekpass van Juan Roman Riquelme brak hij alleen door. Messi bleef ijskoud, keek nog even om en scoorde beheerst alleen voor de keeper.

Ivoorkust had het zwaar tegen de keiharde Argentijnen. Vooral Salomon Kalou werd voortdurend neergehaald. Toch kwamen de Afrikanen langszij. Roda JC-aanvaller Sekou Cissé kwam uitstekend voor zijn man en kopte raak: 1-1.

Argentinië nam vlak voor tijd alsnog afstand. Messi en Riquelme combineerden slim na een snelle vrije trap en Lautaro Acosta zette zijn voet bij de tweede paal tegen de bal.

China-Nieuw-Zeeland 1-1
Gastland China is ontsnapt aan een nederlaag in de eerste wedstrijd in Groep C. Vedette Fangzhou Dong maakte twee minuten voor tijd gelijk. Nieuw-Zeeland, dat in de 53ste minuut via Jeremy Brockie op voorsprong was gekomen, speelde vanaf de 39ste minuut met tien man. Steven Old kreeg binnen tien minuten twee gele kaarten en kon inrukken.

Zuid-Korea-Kameroen 1-1
Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Zuid-Korea scoorde eerst. Chu-Young Park was de gelukkige. Georges Mandjeck zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Kameroen eindigde met tien man. Albert Baning kreeg direct rood in de negentigste minuut.