Messi leidt Barcelona laat langs Sevilla

Barcelona is Real Madrid tot op één punt genaderd. De Catalanen grepen de winst in de topper tegen Sevilla door in de slotfase toe slaan. Lionel Messi haalde de trekker twee keer over (2-1).

Messi leidt Barcelona laat langs Sevilla

Vijf van de zes kwartier hielden de twee teams elkaar in Camp Nou in bedwang. Het duel kwam maar zelden los. Het tempo was laag en de ruimtes waren klein. Sevilla was voor rust het dichtst bij een doelpunt toen Renato op de buitenkant van de kruising kopte.

In de tweede helft deed Barcelona, waar de licht geblesseerde Ronaldinho ontbrak, via Rafael Márquez hetzelfde. Ook Thierry Henry stuitte op het aluminium. De Franse aanvaller nam een hoge bal al jonglerend mee en prikte de bal via de vingers van Andrés Palop op de paal.

Henry stond als aangever aan de basis van de 1-0. In het drukke centrum vond hij Messi met een snoeiharde pass. De Argentijn controleerde de bal half en knalde uit de lucht onberispelijk raak.

Tien minuten voor tijd volgde zijn tweede. Barça kreeg een strafschop omdat Christian Poulsen invaller Giovani dos Santos te innig omarmde. Messi eiste de bal op, keek waar Palop heenging en plaatste de bal à la Maradona zacht in de vrije hoek.

Met de veilige marge op zak toverden de Blaugranas even. Weer was Messi het eindstation na één keer raken van Giovani en Henry. Palop voorkwam echter een hattrick van Messi.

In blessuretijd deed Sevilla nog wat terug. Frédéric Kanouté won het lijf aan lijfgevecht met Oleguer en werkte de bal voorbij Víctor Valdés. Maar Sevilla kwam tijd tekort om langszij te komen.

Bekijk hier al onze video's