Messi houdt Icardi tegen, Piqué wil Barça-voorzitter worden

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi houdt Icardi tegen, Piqué wil Barça-voorzitter worden

Mauro Icardi blinkt wekelijks uit bij Internazionale, maar de Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza lijkt de kwaliteiten van de aanvaller nog niet te zien. Argentijnse media hebben echter een heel andere reden gevonden voor het niet oproepen van Icardi: Lionel Messi. De sterspeler van Barcelona is goede vrienden met Maxi López. Pijnlijk, want Icardi ging ooit aan de haal met de vriendin van Maxi Lopez, Wanda Nara. Messi houdt volgens de televisieshow Debate Final de terugkeer van Icardi bij Argentinië tegen. In 2013 speelde hij zijn eerste en voorlopig laatste interland.

Gerard Piqué is druk bezig met zijn toekomstplannen. De Spanjaard maakte eerder deze week bekend na het WK van 2018 te stoppen als international en nu laat de verdediger weten dat hij ooit voorzitter van Barcelona wil worden. 'Dat klopt, het is een stap die ik graag wil maken als ik ben gestopt als voetballer', vertelt Piqué bij TV3.

'Natuurlijk zou ik een oproep voor Italië accepteren.'
• Als de Italiaanse bondscoach Giampiero Ventura Alex Telles ooit oproept, zegt de linksback maar al te graag 'ja'. De 23-jarige verdediger van FC Porto werd geboren in Brazilië, maar is dankzij zijn overgrootouders in het bezit van een Italiaans paspoort. 'Ik voel me Italiaan. Als ik het goed doe bij Porto denk ik dat ik kan worden opgeroepen', zegt Telles in La Gazzetta dello Sport.

'Je mag hem feliciteren als hij als hij tien, twaalf of vijftien jaar op dit niveau heeft gespeeld, maar nu is hij nog geen speler van wereldklasse.'
Antoine Griezmann wordt vaak geprezen in Frankrijk, maar landgenoot Franck Ribéry vindt hem nog geen absolute topspeler. De aanvaller van Bayern München denkt dat de 25-jarige Griezmann meer tijd nodig heeft. 'Hij is nog geen speler van wereldklasse omdat hij zijn niveau nog niet een decennium heeft vastgehouden', stelt Ribéry tegenover Bild.

Marcus Rashford komt pas net kijken, maar weet nu al wie de beste verdediger van de Premier League is. Vorig seizoen won hij met Manchester United met 3-2 van Arsenal, mede dankzij twee treffers van Rashford. Toch ging dat niet gemakkelijk volgens de achttienjarige aanvaller. 'Laurent Koscielny was het moeilijkst om tegen te spelen', zegt hij tegen The Sun.

• Door een sporthernia kwam Thomas Vermaelen dit seizoen pas tot twee Serie A-optredens voor zijn nieuwe club AS Roma. Sinds september werkt de Belgische verdediger, die wordt gehuurd van Barcelona, aan zijn herstel. 'Ondanks dat ik nog niet zo vaak als ik hoopte op het veld heb gestaan, ben ik blij om deel uit te maken van deze club. Ik werk hard aan mijn herstel en probeer zo snel mogelijk terug te keren', schrijft Vermaelen op Instagram.

'Messi is niet beter dan Ronaldo en andersom ook niet.'
Diego Maradona geeft een interview aan de Spaanse krant Marca en spreekt zich uit over de eeuwige vraag.

'Ik houd ervan om Neymar te zien. Ondanks dat hij al tweehonderd keer geschopt is, blijft hij de tegenstander dribbelend opzoeken.'
• Nogmaals Maradona, ditmaal over de sterspeler van de eeuwige rivaal van Argentinië, Brazilië.

'Ik zou graag terug willen keren als coach, maar in voetbal overheerst de maffia. De trainerswereld wordt gedomineerd door agenten en niet door de verdiensten van trainers. Ik heb niet de intentie om in die wereld te leven. Ik heb gevoetbald en ik zou graag het voetballen willen leren aan spelers, maar ik weiger om die mensen te betalen.'
• Voor de laatste keer dan een quote van Maradona, over een eventuele terugkeer in het trainersvak.

• Als eerste club in de historie van de Bundesliga ontvangt Borussia Dortmund aanstaande vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Hertha BSC zijn veertigmiljoenste bezoeker. De 63.683ste bezoeker die het Signal Iduna Park betreedt, mag zich de gelukkige noemen, hoewel het onbekend is of hij of zij daar ooit weet van zal hebben.

'Ik probeer me aan te passen. Ik ben een speler die liever aanvallend speelt. De trainer geeft me instructies, ik probeer die te volgen. Ik moet ballen veroveren en verdedigende inspanningen verrichten. Maar ik heb er moeite mee om zo anders te spelen, om te spelen zoals Pirlo.'
• Als het aan Paul Pogba ligt, geeft José Mourinho hem een aanvallendere rol bij Manchester United. (Manchester Evening News)

Arek Milik reist terug naar Napels om weer 'terug aan het werk te gaan'. Oftewel: zijn revalidatie begint. De dokter van Napoli ziet de spits ondanks een zware blessure als een kruisbandletsel al binnen 3 tot 3,5 maand terugkeren. Er is werk aan de winkel voor de ex-Ajacied, dus.

'Ik heb gesproken met de club, maar ze willen me niet. Ze zeiden dat mijn imago geschikter is voor een rol als ambassadeur.'
Roberto Carlos sprak met Real Madrid over een rol als trainer, maar de club vond hem niet capabel genoeg voor de baan. Nu is hij ambassadeur voor De Koninklijke in Azië. (Marca)

Bastian Schweinsteiger heeft na zijn afscheid als Duits international en zijn gebrek aan speeltijd bij Manchester United voldoende tijd om zijn spiermassa te vergroten.

• Voetbal zit in de genen bij de familie Kluivert. Vader Patrick had een geweldige carrière en onlangs tekende zijn oudste zoon Justin zijn eerste profcontract bij Ajax. Nu blijkt dat ook de jongste telg aardig met de bal overweg kan. De negenjarige Shane hield een balletje hoog met Lucas Moura en deed nauwelijks iets onder voor de Braziliaan, voor wie Paris Saint-Germain in 2013 nog veertig miljoen euro op tafel legde.

• Dat Diego Costa er werkelijk alles voor over heeft om een wedstrijd te winnen is bekend. Die passie legt de Chelsea-spits ook in zijn wedstrijden op FIFA. Na het winnen van een potje neemt hij zijn vriend dan ook flink te grazen. Eerst met een paar ferme tikken op de pols, daarna komt er zelfs keukengerei aan te pas.

Savage! Don't ever lose to Diego Costa on FIFA 17! #fifa17 #costa #ouch 😡😡😡

Een video die is geplaatst door 101 Great Goals (@101greatgoals) op

'Hasselbaink heeft me vertrouwen gegeven. Ik ben heel belangrijk in het spel van het team'
Tjaronn Chery speelt dit seizoen bij Queens Park Rangers op zijn favoriete plek als aanvallende middenvelder. De Nederlander is zijn trainer en landgenoot Jerrel Hasselbaink daar dankbaar voor en betaalde dat vertrouwen tot nu toe terug met vier treffers in elf competitieduels.  

• Het was woensdag in Rome een wedstrijd voor de vrede, op initiatief van paus Franciscus. Maar blijkbaar waren niet alle genodigden op het veld even goed op de hoogte van het karakter van de wedstrijd. Maradona (daar heb je hem weer) liet zich in voetballend opzicht zien, ook al laat zijn conditie hier en daar iets te wensen over. Maar gezien zijn ruzie met Juan Sebastian Veron in de rust is Pluisje niet gediend van enige repliek. Het was dezelfde man die voor de aftrap nog had gezegd dat 'we hier zijn om te spelen voor de vrede in de hele wereld'.

'Ik heb met Diego Maradona gespeeld. Ik kan nu gelukkig stoppen.'
Francesco Totti is de man van AS Roma die van geen stoppen wil weten. Maar na zijn optreden met Diego Maradona in de wedstrijd voor de vrede is hij van gedachten veranderd, zo zei hij met een grote glimlach op zijn gezicht. In Rome hoeven ze dus niet bang te zijn dat De Keizer ermee ophoudt.

• Paus Franciscus zal ongetwijfeld te spreken zijn geweest over Admir Mehmedi. De Zwitserse international heeft zijn hart laten spreken na zijn jaarlijkse bezoek aan Padalisht, het Macedonische dorp waar zijn wortels liggen. Via zijn vader kwam hij in contact met een arm gezin dat in een armoedig huis zonder voorzieningen leefde. Mehmedi biedt hen een beter leven, want de ster van Bayer Leverkusen bouwt een nieuw huis voor het gezin.

'We spelen vanuit een vergelijkbare tactiek met het Nederlands elftal, alleen dan wat aanvallender en avontuurlijker, omdat er veel creativiteit in deze selectie zit'
• In zijn tijd als bondscoach van het Nederlands elftal kreeg Bert van Marwijk nog wel eens het verwijt te behoudend te spelen. In zijn huidige dienstverband bij Saüdi-Arabië ziet hij zijn ploeg wel aanvallend voetballen. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.