Messi hervat jacht op Spaans doelpuntenrecord

Reacties

Zondagavond begint Lionel Messi in de thuiswedstrijd tegen Elche (aftrap 21.00 uur) aan zijn elfde seizoen in dienst van Barcelona. De Argentijn kan op korte termijn een zeer prestigieus record aan zijn palmares toevoegen.

Messi hervat jacht op Spaans doelpuntenrecord

Messi begint zondag in Camp Nou aan het duel met Elche in de wetenschap dat hij nog maar acht treffers verwijderd is van een evenaring van een Spaans doelpuntenrecord. Met 243 goals na 277 competitie-optredens met Barcelona heeft hij recordhouder Telmo Zarra helder in het vizier.

Zarra, de befaamde Spaanse goalgetter van Athletic Bilbao, was tussen 1940 en 1955 goed voor 251 doelpunten in de hoogste Spaanse divisie. Hij had daar slechts 277 wedstrijden voor nodig. In de rijke historie van de Primera División maakte geen enkele andere speler meer doelpunten dan Zarra.

Met 243 goals is Messi al de meest productieve buitenlandse speler in de historie van de Spaanse topdivisie. Dat record nam hij tijdens het afgelopen seizoen over van de Mexicaan Hugo Sánchez, die in de periode 1981-1994 voor achtereenvolgens Atlético Madrid, Real Madrid en Rayo Vallecano tot 234 competitietreffers kwam.

Messi, die tegen Elche zijn eerste competitieve duel sinds de verloren WK-finale tegen Duitsland (0-1) speelt, heeft de afgelopen jaren een prima staat van dienst opgebouwd in de eerste maand van een nieuwe voetbaljaargang. Namens Barcelona was hij in de maand augustus tussen 2006 en 2013 al goed voor 21 doelpunten en 7 assists in 22 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.