Messi: 'Grote teleurstelling als het weer misgaat in de finale'

Reacties

Na de zilveren medailles van 2014 (WK) en 2015 (strijd om de Copa América) krijgt Lionel Messi in de nacht van zondag op maandag een derde kans om Argentinië naar de zege op een eindtoernooi te leiden. De 29-jarige aanvaller voelt naar eigen zeggen geen druk in aanloop naar het duel met Chili, de climax van de Copa América Centenario.

Messi: 'Grote teleurstelling als het weer misgaat in de finale'

'Natuurlijk wil ik graag een keer een titel pakken met de nationale ploeg, maar ik weet niet of dit de laatste kans is. Hopelijk lukt het nu wel. Een nederlaag zou ik ook niet als falen beschouwen, al zou het een grote teleurstelling zijn als het voor het derde jaar op rij misgaat', sprak Messi vrijdagavond op een persconferentie.

De finale van de strijd om de Copa América is een herhaling van die van vorig jaar, toen Chili na een strafschoppenserie triomfeerde. In de groepsfase nam Argentinië al een beetje revanche door met 2-1 te winnen van de titelverdediger, maar de echte wraak moet zondag volgen. 'Chili is een team dat heel vroeg druk zet, waardoor je bijna niet aan voetballen toekomt', blikte Messi vooruit.

Lionel Messi scoorde dit toernooi al vijf keer.
Lionel Messi scoorde dit toernooi al vijf keer.

Argentinië maakt tot nu toe een ijzersterke indruk. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino won met vlag en wimpel de poule en zette in de knock-outfase overtuigend Venezuela (4-1) en de Verenigde Staten (4-0) opzij. 'We zijn nu heel dicht bij ons grote doel', weet Messi. 'Het afgelopen jaar zijn we echt gegroeid. We staan er nu heel goed voor. Ik kan niet wachten tot het eerste fluitsignaal.'

Het is nog maar de vraag of Argentinië kan beschikken over Ángel Di María, die vrijdag opnieuw apart trainde wegens de naweeën van een dijbeenblessure. Een invalbeurt lijkt het hoogst haalbare voor de aanvaller van Paris Saint-Germain. De finale van de strijd om de Copa América wordt gespeeld in het MetLife Stadium in East Rutherford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.