Messi grijpt record met hattrick en bezorgt Barcelona zege

Barcelona heeft de topper tegen Sevilla gewonnen. In Camp Nou was Lionel Messi met een hattrick beslissend: 5-1.

Al voor de wedstrijd waren alle ogen gericht op Messi. De Argentijnse aanvaller was met 250 treffers één doelpunt verwijderd van het record van Telmo Zarra.

Bovendien zorgde hij voor onrust door te suggereren dat hij na dit seizoen mogelijk wilde vertrekken bij Barcelona, al werden die berichten al snel de kop ingedrukt. Thuis tegen Sevilla liet Messi zijn voeten spreken. In de 21ste minuut schoot hij op schitterende wijze een vrije trap binnen, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Zarra. In de 72ste minuut passeerde hij Zarra door een voorzet van Neymar binnen te glijden na een razendsnelle counter.

Twaalf minuten voor tijd kwam Messi voor de derde keer tot scoren. Hij kwam van rechts naar binnen, zocht de combinatie met Neymar en schoot met links raak. Naast de Argentijnse ster deden ook Neymar en Rakitic een duit in het zakje voor Barcelona met rake kopballen. De enige smet op de ruime overwinning op Sevilla was een eigen doelpunt van Jordi Alba in de 47ste minuut.

Dankzij de overtuigende 5-1 overwinning klimt Barcelona naar de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt twee punten. Sevilla blijft vijfde staan en ziet koploper Madrid (zeven punten achterstand) uit het zicht raken.