'Messi? Er zijn op dit moment maar twee spelers die de Ballon d'Or verdienen'

Reacties

Volgens Adrien Rabiot zijn er op dit moment maar twee spelers die recht hebben op de Ballon d'Or. En daar hoort Lionel Messi volgens de middenvelder niet bij. Het moet volgens hem gaan tussen landgenoot Kylian Mbappé en Erling Haaland.

'Messi? Er zijn op dit moment maar twee spelers die de Ballon d'Or verdienen'
© Pro Shots

Begin september maakte het tijdschrift France Football de nominaties voor de Ballon d'Or 2023 bekend. Mede door de wereldtitel van Argentinië wordt Lionel Messi door velen gezien als belangrijke kanshebber, zo niet de favoriet. Maar die favorietenrol is volgens Rabiot niet terecht.

'Ik hoor veel mensen zeggen dat Messi gaat winnen', zei Rabiot tegen RMC Sport. 'Maar er zijn er maar twee die daar recht op hebben. Puur op basis van sportieve prestaties zal het gaan tussen Kylian Mbappé en Erling Haaland. Een keuze tussen die twee is lastig. Dat zal afhangen van waarop de keuze gebaseerd is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Wat er ook beslist wordt, niet iedereen zal het ermee eens zijn. Maar het zal tussen die twee gaan. Alle andere spelers sluit ik uit.' De Ballon d'Or zal op maandag 30 oktober worden uitgereikt. De winnaar wordt gekozen door een selectie van journalisten van ieder land dat bij de FIFA is aangesloten, in combinatie met de aanvoerders en bondscoaches van de nationale ploegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.