Messi en Zlatan bezorgen Barça in slotfase de zege

Barcelona zocht tachtig minuten naar gaten in de muur die Deportivo La Coruña had opgetrokken. In de slotfase lukte het Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic deze muur te slechten (1-3).

Vooral in de eerste helft was het verschil in kwaliteit duidelijk. Barcelona had het balbezit en creëerde veel kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Na een klein half uur spelen lukte het Messi om de 0-1 te maken, maar op slag van rust zorgde Adrián tegen de verhouding in voor de 1-1.

In de tweede helft liet de thuisclub zich meer zien, maar waren de beste kansen voor Barça. De wedstrijd leek echter te gaan eindigen in een gelijkspel, totdat Messi in de tachtigste minuut uit een voorzet van Pedro de 1-2 binnenkopte. Het verzet van Deportivo was daarmee gebroken, waarna Zlatan Ibrahimovic ook nog de 1-3 binnenschoot.

Barcelona vergrootte door de overwinning de voorsprong op achtervolger Real Madrid weer naar vijf punten, maar De Koninklijke heeft nog een wedstrijd tegoed. Deportivo blijft vijfde. De ploeg heeft 25 punten uit dertien wedstrijden, elf minder dan koploper Barcelona.