Messi en Iniesta mijden Turkije na mislukte staatsgreep

Door de mislukte staatsgreep in Turkije zijn Lionel Messi en Andrés Iniesta op hun vakantieadres gebleven. Het tweetal zou zaterdag in actie komen in een benefietwedstrijd van hun oude ploeggenoot Samuel Eto'o, maar dat duel gaat nu niet door.

Messi en Iniesta mijden Turkije na mislukte staatsgreep

Turkije werd vrijdagavond laat en vannacht opgeschrikt door een poging van een deel van het leger om de macht over te nemen van president Erdogan. Daarbij zijn zeker 194 mensen om het leven gekomen en meer dan 1100 mensen gewond geraakt.

Door de onveilige situatie in Turkije besloten Messi en Iniesta niet af te reizen naar het land. Ook andere Europese topspelers als Neymar, Francesco Totti, Eden Hazard en Pierre-Emerick Aubameyang zouden zaterdag in actie komen in een voor de stichting van Eto'o (spits van Antalyaspor) georganiseerde benefietwedstrijd, die inmiddels is afgelast.

Barcelona laat weten dat Turks international Arda Turan net als oud-spelers Carles Puyol, Éric Abidal en Deco momenteel in Turkije verblijven, maar dat ze in veiligheid verkeren. Messi blijft net als Iniesta in Spanje. De Argentijn viert vakantie op het eiland Ibiza.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen