Messi en Barça laten geen spaan heel van Almeriá

Een ontketend Barcelona heeft geen spaan heel gelaten van een zwak Almería. Eerder op de avond hielden Villarreal en Valencia elkaar in evenwicht. Real Madrid haalde uit tegen Athletic de Bilbao.

Messi en Barça laten geen spaan heel van Almeriá

De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft een week voor de klassieker tegen Real Madrid laten zien in puike vorm te verkeren. Laagvlieger Almería werd voor eigen publiek op een oorwassing getrakteerd: 0-8.

Voor de openingstreffer van Lionel Messi na een goed kwartier spelen - de Argentijn rondde een combinatie met David Villa bekwaam af - hadden de Catalanen al een handvol kansen op zeep geholpen. Maar de ban was gebroken. Door doelpunten van Andres Iniesta, Santiago Acasiete (eigen doelpunt), Pedro en opnieuw Messi werd de rust met 0-5 bereikt.

Na de thee was Bojan tweemaal trefzeker en bracht Messi zijn seizoenstotaal op dertien en de eindstand op 0-8. Bovendien heeft de Argentijn de grens van honderd competitiedoelpunten in de Primera División geslecht. Zijn ploeg Barça boekte daarnaast de zesde opeenvolgende uitoverwinning.

Villarreal-Valencia 1-1De bezoekers, met Hedwiges Maduro in de basis, kwamen dankzij een doelpunt van Aritz Adúriz na twintig minuten spelen op voorsprong en leken lange tijd op de volle winst af te stevenen. Giuseppe Rossi dacht daar anders over en tekende een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker.

Los Ches laten met de remise de kans liggen in puntenaantal op gelijke hoogte te komen met concurrent Villarreal, dat met 24 punten uit twaalf duels op plaats drie blijft staan. Valencia komt op 21 punten en is vierde.

Real Madrid-Athletic de Bilbao 5-1Real Madrid kende een soepele aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax, aanstaande dinsdag in Amsterdam. De Madrilenen hadden in eigen huis weinig moeite met Athletic de Bilbao en veegden de bezoekers met 5-1 van het veld. Net als Messi tegen Almeria voegde ook Cristano Ronaldo weer drie treffers toe aan zijn totaal. De twee andere doelpunten werden gemaakt door Sergio Ramos en Gonzalo Higain.

Door de zege blijft Real koploper in de Primera Division met 32 punten. De ploeg van José Mourinho is ook als enige nog ongeslagen. Barcelona volgt op de ranglijst op één punt. Volgend weekend staat de onderlinge confrontatie tussen beide grootmachten op het programma. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's