Messi drukt met muisklik op panic button bij Barcelona

Reacties

Het rommelt bij Barcelona, en dat is nog zwak uitgedrukt. Sterspeler Lionel Messi luidde gisteren de noodklok met een provocerende actie op het sociale media-netwerk Instagram.

Messi drukt met muisklik op panic button bij Barcelona

Het was een actie die de sociale media maandagavond deed ontploffen. Messi besloot op Instagram Chelsea te volgen. Zijn vriendin, Antonella Roccuzzo, deed hetzelfde op Twitter.

De handeling van Messi, die eerder die dag ook al verstek liet gaan op de openbare training, was geen voorbode van een op handen zijnde toptransfer naar Londen, zoals velen meteen dachten. Het was een ferme druk op de panic button. Een signaal om te zeggen: tot hier en niet verder.

Messi is er de persoon niet naar in het openbaar kritiek te leveren op club, trainer of medespelers. Maar ook hij moet zijn onvrede kwijt. De club die hem alles heeft gegeven en die hij alles heeft gegeven staat in brand. Het transferverbod tot 2016, de onkunde van het bestuur, het vertrek van technisch directeur Andoni Zubizarreta en clubicoon Carles Puyol en de wisselvallige prestaties in La Liga; het zijn allemaal zaken die het zicht op nieuwe successen vertroebelen.

Ongelukkig
Messi is al langer ontevreden bij Barcelona. De Argentijn wil winnen. Prijzen pakken. De beste zijn. Maar het Barcelona van trainer Luis Enrique is geen schim meer van de geoliede machine die het onder toptrainer Pep Guardiola was. Nu zou het sowieso voor elke trainer lastig worden om de vorm uit die magische periode te benaderen, maar de Catalanen blijven er nu wel heel ver van verwijderd. En dat steekt Messi. Sterker, het maakt hem diep ongelukkig. De laatste keer dat hij met een hoofdprijs in zijn handen stond, dateert alweer van ruim anderhalf jaar geleden.

Daarnaast heeft Messi geen trek meer in de bijrol die Enrique hem te vaak toebedeelt door hem op de rechterflank te posteren. De Argentijn wil actief bij het spel betrokken zijn, de bal voelen en het spel en het ritme van de wedstrijd dicteren. In die rol excelleerde hij onder Guardiola en bezorgde hij Barcelona de ene na de andere hoofdprijs. Maak Messi belangrijk en hij is gelukkig en kan uitblinken. En dan laat hij ook anderen uitblinken. Die formule paste Guardiola jarenlang met succes toe. Messi blij, iedereen blij.

Nu is alles anders. Messi voelt het als een vernedering als Enrique hem ervan weerhoudt belangrijk te kunnen zijn. De duels waarin de Argentijn dit seizoen als rechteraanvaller aan een wedstrijd begon, resulteerden vaak in pure protestacties. De Vlo onttrok zich dan opzichtig aan het spel en spande zich minutenlang nauwelijks in. Een grotere motie van wantrouwen aan het adres van Enrique was er niet.

Tot maandag dus, toen Messi doelbewust de boel verder op scherp zette door opzichtig te flirten met een club uit de Premier League. Niet bedoeld om daadwerkelijk te verkassen naar Londen, maar allereerst om Barcelona terug op de rails te krijgen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.