Messi buigt achterstand Barcelona om met twee goals

In en tegen Granada heeft Barcelona een achterstand ongedaan gemaakt en alsnog gewonnen. Ondanks twee afgekeurde doelpunten waren twee treffers van Lionel Messi voldoende voor de ietwat benauwde winst: 1-2.

In de aanloop naar het Champions League-duel bij AC Milan, woensdag, kregen Carles Puyol, Jordi Alba en Andrés Iniesta rust. Het was te merken aan het tegenvallende spel van de Catalanen.

De openingsgoal van Granada viel halverwege het eerste bedrijf. Nolito legde een voorzet van Carlos Aranda knap terug, waarop Odion Ighalo in buitenspelpositie de bal binnenschoof. De treffer zette Granada op koers om een record uit de boeken te schieten. Het was voor het laatst in het seizoen 1971/72 dat de club zowel Barcelona als Real Madrid in eigen huis versloeg.

Pas na rust was Barcelona in staat meer druk te zetten op het Granada-doel. Vijf minuten na de hervatting bracht Lionel Messi dat ook op het scorebord tot uiting. De gelijkmaker was het driehonderdste doelpunt in zijn clubcarrière voor Barcelona.

Het was een voorbode voor meer; Granada moest vooral tegenhouden. Na nog geen kwartier in het tweede bedrijf leek Cesc Fabregas Barça op voorsprong te zetten, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Negen minuten later belandde een schot van Pedro tegen de paal. Even later werd nog een Catalaans doelpunt afgekeurd, dit keer kreeg Pedro geen toestemming tot juichen.

Toch moest Granada uiteindelijk capituleren. Messi maakte zijn tweede treffer van de wedstrijd door een vrije trap via doelman Toño in het net te schieten. Barcelona heeft nu 65 punten uit 24 wedstrijden, vijftien meer dan achtervolger Atlético Madrid - dat zondag op bezoek gaat bij Real Valldadolid. Granada staat veertiende met 26 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.