Messi blijft gewoon bij Barça, Roda JC in speciaal shirt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi blijft gewoon bij Barça, Roda JC in speciaal shirt

'Messi heeft niks geks gezegd'
Lionel Messi wil Barcelona niet verlaten. Dat laat zijn teamgenoot Javier Mascherano weten. 'Ik heb altijd gezegd dat ik voor altijd bij deze club wil blijven, maar zaken lopen niet altijd zoals je gehoopt had', zei Messi eerder deze week waardoor de geruchtenstroom op volle toeren raakte. Volgens Mascherano een storm in een glas water. Hij blijft de komende jaren gewoon in Camp Nou volgens de Argentijn.

Roda JC Kerkrade speelt vrijdagavond tegen Almere City FC in een bijzonder shirt. Op de voorkant staan namelijk 533 supporters die minimaal 25 euro daarvoor betaalden. De Limburgers bedachten deze actie omdat het dit seizoen geen hoofdsponsor heeft. Of de actie eenmalig blijft of mogelijk wordt herhaald is niet duidelijk.

• In het kader van het speciale Roda JC-shirt deed aanvaller Frank Demouge nog een mooie geste naar de trouwe aanhang…..

Bedoelt analist Hans Kraay jr. dit misschien met een dolle duikavond?

Prima training…

Daley Blind is donderdagmiddag overladen met steunbetuigingen, maar de middenvelder van Manchester United had in eerste instantie niet door waarom. De Engelse topclub maakte een flater van jewelste door een verkeerde quote van manager Louis van Gaal de wereld in te sturen. Gelukkig voor Blind klopt het dus niet dan hij zes maanden aan de kant staat met een knieblessure.

'Hij is misschien geen aanvoerder, maar ik noem Thiago Silva nog steeds captain'
Thiago Silva moest zijn aanvoerdersband na het WK afstaan aan Neymar. Een flinke klap voor de verdediger van PSG. De nieuwe captain liet dinsdagavond na zijn wissel tegen Oostenrijk (2-1 winst) zijn respect zien door de aanvoerdersband aan Thiago Silva af te geven.

• Ongekend: de clubleiding van de Zwitserse vierdeklasser FC Grenchen heeft een compleet elftal ontslagen als gevolg van de rampzalige prestaties. Het ging al een tijdje rampzalig met Grenchen, maar de 10-0 nederlaag tegen het tweede elftal van FC Luzern vormde de bekende druppel. 'Het lijkt misschien heel erg rigoureus, maar deze spelers zijn gewoon niet goed genoeg. Ik móést wel ingrijpen', aldus technisch directeur Renato Brun, die opvallend genoeg wel zijn vertrouwen in trainer Patrick Boesch uitsprak. Grenchen behaalde uit zijn eerste veertien duels van dit seizoen slechts vijf punten, waarmee het laatste staat. De doelcijfers van de ploeg zijn waanzinnig slecht: Grenchen maakte tien goals en kreeg er liefst tachtig tegen!

'Ik verhuisde Gareth naar de linkervleugel, maar ik was niet de eerste die dat deed. Dat was Martin Jol. Ik weet nog steeds in welke wedstrijd, want het was op bezoek bij Fulham. Gareth deed het geweldig op die positie, dus ik kan niet claimen dat ik hem als linkervleugelspeler heb uitgevonden.'
• Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp geeft Martin Jol de credits voor de doorbraak van Gareth Bale als flankspeler. Toen Tottenham Hotspur de Welshman overnam van Southampton werd hij als linksback gezien, maar Jol herkende in hem al een aanvaller. Redknapp was later de opvolger van Jol op White Hart Lane.

'Stefano was een zeer sympathieke speler. Hij was de spits achter Marco van Basten bij Milan.'
• Johan Cruijff bij de opening van een Cruyff Court in de Noord-Italiaanse stad Como. Het veldje wordt vernoemd naar Stefano Borgonovo, de aan ALS overleden voormalige aanvaller van AC Milan. Ook Marco van Ginkel en Fernando Ricksen waren bij de ceremonie aanwezig.

'Ik heb Szczesny net verkocht. Manchester United bood 18,5 miljoen euro. Daar kon ik geen nee tegen zeggen, want voor dat geld kan ik een goede verdedigende middenvelder halen. En ik heb Zlatan Ibrahimovic gekocht. Hij is de nieuwe held van Arsenal.'
• Wojciech Szczesny heeft zichzelf van de hand gedaan in FIFA 15. Opvallend is dat de Poolse doelman met de transfersom de langgekoesterde wens van veel Arsenal-fans wil vervullen, door een nieuwe controleur voor het middenveld aan te trekken.

Kirill Kombarov van Torpedo Moskou heeft een flinke lading kritiek over zich heen gekregen naar aanleiding van het verjaardagsfeestje dat hij voor zijn zoontje organiseerde. Kombarov regelde namelijk een levensechte bruine beer voor het ventje, dat er in de woonkamer parmantig rondjes op reed.

• Met de laatste euro's die op je account staan de meest onmogelijke Toto-voorspellingen doen, in de hoop een enorme klapper te maken. Het zal geoefende gokkers bekend in de oren klinken. Bijna altijd levert het niets op, maar héél soms gaat alles goed, zoals bij deze dame, die deze week van vijf pond meer dan vijftigduizend maakte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.