Messi bij de beste schutters in Europese topcompetities

Reacties

Lionel Messi tilde zijn productie in de Spaanse Primera División afgelopen zaterdag met een hattrick tegen Sevilla naar 253 doelpunten. Slechts twaalf spelers in de vijf belangrijkste Europese landen scoorden nóg vaker in één en dezelfde competitie.

Messi bij de beste schutters in Europese topcompetities

Messi nam zoals bekend het Spaanse record over van Telmo Zarra en is pas de tweede speler in de historie van La Liga die de grens van 251 doelpunten passeert. In de vier andere grote Europese competities - Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk - waren er maar twaalf andere spelers die in nóg vaker scoorden.

Koploper op die lijst is Gerd Müller met 365 doelpunten. De bonkige topschutter maakte die allemaal in de Bundesliga als speler van Bayern München. Van alle spelers in de Engelse topcompetitie (de voormalige First Division en de daaruit voortvloeiende Premier League) maakte Jimmy Greaves de meeste goals: 357. Hij kwam uit voor Chelsea, Tottenham Hotspur en West Ham United.

In de Serie A heeft Silvio Piola het record in handen met 274 doelpunten. Hij maakte die in dienst van achtereenvolgens Pro Vercelli, Lazio, Juventus en Novara. De Fransman Bernard Lacombe is recordhouder in de Franse hoogste divisie. Hij kwam tot 255 doelpunten namens Girondins Bordeaux, Saint-Etienne en Olympique Lyon.

Messi kan dit seizoen nog in de toptien terecht komen van de meest trefzekere speler in één van de vijf grootste Europese competities. Hij heeft nog minimaal zestien treffers nodig om de tiende plek van de voormalige Schalke 04-spits Klaus Fischer (268 goals) over te nemen.

Als we onderstaand overzicht zouden uitbreiden met spelers die in meer dan één Europese topcompetitie hebben gescoord, dan kunnen ook spelers als Raúl (256 goals namens Real Madrid én Schalke 04) en Cristiano Ronaldo (281 goals namens Manchester United en Real Madrid) in de lijst worden opgenomen. Maar dan nog blijft het een zeer select gezelschap van topschutters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.