Messi als stripheld, Rode Duivels in promotieclipje

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi als stripheld, Rode Duivels in promotieclipje

•  In het verleden maakte de tekenaar van onderstaande animatie al eens een flipbook naar aanleiding van de fraaie treffers van Ronaldinho en Cristiano Ronaldo. Lionel Messi zorgde vorige week zaterdag met zijn schitterende goal tijdens de gewonnen bekerfinale van Barcelona tegen Athletic de Bilbao voor de inspiratie. Bekijk hieronder de schitterende solo van de Argentijn, die dus ook op papier wel aardig is.

'Dembélé, jij bent de domste gast die ik ooit heb gezien'
• Het EK in Frankrijk is pas volgende zomer, maar de selectie van België, voor velen een van de favorieten voor de eindzege, is nu al aan een promotietoer bezig.

•  Zvonimir Boban is niet vies van een stevige quote links en rechts. In AS  blikt hij terug op de Champions League-finale van 1994. Toen werd Barcelona in Athene met 4-0 afgedroogd door het Milan van onder anderen de Kroatische middenvelder. Dat had zo zijn oorzaken. 'Cruijff wist niet hoe hij zijn elftal mentaal moest voorbereiden. Wij waren goed voorbereid. Bij hen was er sprake van onderschatting.'

• Wordt Memphis Depay de Mario Balotelli van Manchester United? Manchester Evening News  ziet opvallend veel gelijkenissen tussen de Nederlander en de excentrieke Italiaan. Hij heeft nog geen bal geraakt in het shirt van Manchester United, maar de Engelse kranten smullen nu al van de jonge Oranje-international. De rappe aanvaller is net als Balotelli gek op aparte auto’s, Memphis heeft net als de spits van Liverpool veel volgers op social media en beiden zijn niet vies van een showtje op en rond het veld. Wij hopen vooral dat er geen gelijkenis zal zijn in het aantal goals van de twee...

This is my life homie, you decide yours

Een foto die is geplaatst door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Ook Mario Balotelli is dol op zijn gecamoufleerde bolide.
Ook Mario Balotelli is dol op zijn gecamoufleerde bolide.

• De Champions League-finale missen door een blessure. Het is een sportieve ramp, maar het weerhoudt Juventus-verdediger Giorgio Chiellini er niet van met onderstaande fraaie boodschap te komen •

• Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans moet nog even wennen aan het hoge trainingsniveau bij de nationale ploeg van België. Na een slecht schot kreeg het achttienjarige talent een uitbrander van bondscoach Marc Wilmots op de training van De Rode Duivels. 'Hey Youri, hup! Je bent hier niet bij Anderlecht!', schreeuwt de Belgische trainer zijn pupil toe.

• België-international Nicolas Lombaerts kan na de zomer met een gerust hart terugkeren naar zijn Russische club. De Zenit-verdediger liet zich in harde bewoordingen uit over het onderzoek naar het WK in Rusland. 'Ik zou het zelfs schandalig vinden als ze het WK nog afpakken. Je kunt het niet maken om drie jaar voor het toernooi zo’n beslissing terug te draaien', aldus de Rode Duivel. Waarvan akte. Overigens zijn er genoeg mensen te vinden die het niet helemaal met Lombaerts eens zullen zijn. (Nieuwsblad)

Vincent Kompany is het nieuwe voorbeeld voor alle Europeanen. De ijzersterke verdediger is door het Europees Parlement verkozen tot New European of the year, een onderscheiding voor een Europeaan met een migrantenachtergrond. 'Zijn karakter en doorzettingsvermogen maken hem tot een van de beste voetballers ter wereld. Hij is een voorbeeld voor veel Europeanen', luidt de verklaring van Europarlementslid Philippe de Backer. (Het Nieuwsblad)

• Bondscoach Guus Hiddink over de regels bij het Nederlands elftal. 'Die bedenk ik ter plekke', aldus de trainer van Oranje. Dankzij Ons Oranje krijgen we een inkijkje.

• De erelijst van Lionel Messi is aan de vooravond van de Champions League-finale weer wat verder uitgebreid. De Argentijnse vedette is verkozen tot beste speler óóit in het kampioenenbal. In de door Mastercard georganiseerde verkiezing volgt Zinedine Zidane in het kielzog van de dribbelaar, Cristiano Ronaldo complementeert het podium.

'Ik zou Wesley, als de situatie het toelaat, zeker laten invallen.'
Bert van Marwijk zou Wesley Sneijder graag een handje helpen bij zijn recordjacht. De spelmaker wil recordinternational worden, maar bondscoach Guus Hiddink overweegt de man met de gouden trap rust te gunnen in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. 'Mijn ervaring is dat een speler die fit in het hoofd is, dat vaak ook lichamelijk is', aldus Van Marwijk. De Galatasaray-middenvelder heeft 113 interlands op de teller staan, koploper Edwin van der Sar kwam tot 130 optredens voor het Nederlands elftal. Sneijder zou in de komende jaren iedere interland mee willen pikken om de doelman af te lossen. (De Telegraaf)

'Luister, er wordt niet gewipt. Dat doe je maar lekker op het strand.'
Gerard van der Lem stuurde Xavi in zijn jonge jaren naar het strand. Het Barcelona-icoon verkeerde op zijn achttiende in een zware periode en zocht hulp bij de toenmalige assistent-trainer van de Catalanen. De rechterhand van Louis van Gaal leende zijn appartement in badplaats Sitges voor twee weken uit aan de technische middenvelder. Het talent kreeg wel een duidelijke instructie mee van de Nederlander....(De Telegraaf)

Nemanja Gudelj en Steven Berghuis houden wel van een geintje. De kersverse middenvelder va Ajax heeft zoals bekend een tatoeage van zijn vader Nebojsa op zijn bovenbeen, voor Berghuis aanleiding voor een leuk gesprekje…

• De skills van Stefan de Vrij. De verdediger van Oranje en Lazio over de ultieme verdedigende actie.

• De fans van Manchester United kunnen vanavond hun ster in actie zien. Memphis Depay neemt het met Oranje op tegen de Verenigde Staten, voor de Engelse topclub aanleiding om een sublicentie aan te kopen bij SBS 6. MUTV  zendt het oefenduel rechtstreeks op internet uit. Behalve Memphis kunnen de aanhangers van United ook Robin van Persie aan het werk zien, al is het nog maar de vraag of de captain van Oranje ook volgend seizoen actief is op Old Trafford. 

'Dit getuigt van klasse.'
• Politicus en Roda JC Kerkrade-aanhanger Frans Timmermans heeft de excuses van NAC Breda aanvaard. De eurocommissaris werd na de zege van Roda JC, waardoor NAC degradeerde naar de Jupiler League, bespuugd door een halve zool die zich uitgaf als fan van de Bredase club.

Papiss Demba Cissé is zaterdag in Parijs in het huwelijk getreden, al wist zijn 24-jarige vriendin Rachelle Graham van niets. Ze kreeg te horen dat hij voor enkele weken op vakantie was in Senegal, maar van een tussenstap in Parijs, de locatie waar de speler van Newcastle United zijn ja-woord gaf aan Awa Diallo, was de Engelse schone niet op de hoogte. Dat zal gezellig worden bij terugkomst...

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.