Messen zijn geslepen voor de Derby della Madoninna

Reacties

VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de 31ste speelronde in de Serie A. De focus op een topper uit het heden en verleden: Juventus - Lazio en Internazionale - AC Milan.

Messen zijn geslepen voor de Derby della Madoninna

Zaterdag om 20.45 uur staan Juventus en Lazio tegenover elkaar in Turijn. De meest succesvolle club van Italië tegen de ploeg die dit seizoen het aantrekkelijkste voetbal speelt. De nummer een tegen de nummer twee.

Voor Lazio is het bezoek aan De Oude Dame een mooie mogelijkheid zijn opmars te bevestigen. Met vlot en sierlijk voetbal zijn de Romeinen de afgelopen weken uitgegroeid tot best of the rest. De afgelopen zomer aangestelde coach Stefano Pioli heeft Lazio van grijze middenmoter getransformeerd tot sprankelende seizoenssurprise.

Het ontbreken van Stefan de Vrij, die een knieblessure opliep, is een gevoelig gemis voor Lazio. De Nederlander is uitblinker én talisman bij Lazio, dat de drie wedstrijden die hij tot nu toe miste allemaal verloor. Blikvanger voorin is Felipe Anderson. De 22-jarige Braziliaanse revelatie kan als links- en rechtsbuiten uit de voeten en was dit seizoen al tien keer trefzeker. Hoewel Lazio zijn contract onlangs openbrak, is de kans groot dat hij de Italiaanse hoofdstad na dit seizoen gaat verlaten. Paris Saint-Germain, Manchester United en Atlético Madrid zaten al voor hem op de tribune.

Danilo Cataldi wordt in Italië al omschreven als Capitano Futuro, toekomstig aanvoerder van Lazio.
Danilo Cataldi wordt in Italië al omschreven als Capitano Futuro, toekomstig aanvoerder van Lazio.

De grootste winst voor Lazio is dat er voor het eerst in jaren een zelf opgeleide speler doorbreekt. Danilo Cataldi (20) is zijn naam. De geboren Romein is na een leenbeurt bij Crotone hard op weg zich in de basis te spelen. Cataldi is een type middenvelder zoals ze die graag zien in Italië: een regista, een speler die vlak voor zijn verdediging het spel dirigeert. De club wil de jongeling voor jaren te binden. Voor Cataldi lijkt een basisplaats tegen Juve, dat met het oog op het duel met AS Monaco mogelijk niet op volle kracht aantreedt, een zekerheid. Edson Braafheid (op bovenstaande foto met Carlos Tévez) hoopt daar ook op.

Internazionale - Milan
Zondag om 20.45 uur volgt Internazionale – AC Milan. Een duel dat op basis van zijn status en historie meer kijkers zal trekken dan Juventus – Lazio, maar hoogstaand zal de derby niet zijn. Hoewel Inter vorige week met 0-3 won van Hellas Verona en AC Milan drie duels ongeslagen is, zijn de Milanese mastodonten geen schim meer van wat zij ooit waren. Voor het eerst in de historie lijkt geen van beide clubs zich te plaatsen voor Europees voetbal.

Marco van Ginkel, op de foto met Adil Rami, is de afgelopen weken zeker van een basisplaats bij AC Milan. Tegen Inter is het middenveld van Milan met hem en Nigel de Jong waarschijnlijk Nederlands gekleurd.
Marco van Ginkel, op de foto met Adil Rami, is de afgelopen weken zeker van een basisplaats bij AC Milan. Tegen Inter is het middenveld van Milan met hem en Nigel de Jong waarschijnlijk Nederlands gekleurd.

Het absolute dieptepunt is in zicht, maar natuurlijk is en blijft Inter – Milan een grote wedstrijd. Dat blijkt wel uit het feit dat zondag de volledige capaciteit van het stadion voor het eerst in maanden weer benut wordt. Voor gemiddelde duels nemen Inter en Milan niet eens de moeite de derde ring te openen; zo gering is de publieke belangstelling. Maar morgenavond zullen tachtigduizend tifosi plaatsnemen in het roemruchte Giuseppe Meazza.

De verliezer van het duel kan plaatsing voor de Europa League definitief vergeten. De winnaar houdt hoop. De belangen zijn groot. De eer staat op het spel. De messen zijn geslepen voor de Derby della Madonnina.

Programma
Sampdoria 18-04
18:00
Cesena
Juventus 18-04
20:45
Lazio
Sassuolo 19-04
12:30
Torino
AS Roma 19-04
15:00
Atalanta Bergamo
Palermo 19-04
15:00
Genoa
Empoli 19-04
15:00
Parma
Chievo 19-04
15:00
Udinese
Cagliari 19-04
18:00
Napoli
Internazionale 19-04
20:45
AC Milan
Fiorentina 20-04
20:45
Hellas Verona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.