Mertesacker treedt in voetsporen Jonker als hoofd jeugdopleiding Arsenal

Reacties

Per Mertesacker wordt met ingang van het seizoen 2018/19 hoofd jeugdopleiding van Arsenal. De club kondigt aan dat de Duitser komend seizoen nog actief blijft als selectiespeler en ondertussen de fijne kneepjes van zijn aankomende vak zal leren.

Mertesacker treedt in voetsporen Jonker als hoofd jeugdopleiding Arsenal

Daarmee treedt Mertesacker in de voetsporen van Andries Jonker, die sinds 2014 de functie vervulde en in februari vertrok om hoofdtrainer bij VfL Wolfsburg te worden. De vrijgekomen plek wordt momenteel opgevuld door Luke Hobbs, die komend seizoen Mertesacker onder zijn hoede zal nemen om hem klaar te stomen.

Mertesacker is - mede door blessureleed - al een tijd lang geen vaste basisspeler meer in Londen, maar manager Arsène Wenger kan nog altijd op hem bouwen. 'Per heeft een grote persoonlijkheid en is een voorbeeld voor jonge spelers', aldus de Fransman op de clubsite. 'Hij denkt veel na over het spel en hecht zeer aan het helpen van spelers om hun potentieel te vervullen. Hij zal een inspirerend figuur zijn voor iedereen die met de opleiding is verbonden.'

De 32-jarige verdediger kwam al tot 209 optredens voor The Gunners, waarmee hij drie keer de FA Cup en één keer het Community Shield pakte. In de meest recente FA Cup-finale, waarin Chelsea werd verslagen, moest Mertesacker plotseling opdraven als captain en groeide hij uit tot een van de absolute uitblinkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.