Mertens wijst ongeslagen Napoli de weg tegen Livorno

Napoli blijft in het spoor van AS Roma door de ruime overwinning op Livorno. Dries Mertens leverde met twee assists zijn bijdrage.

Mertens wijst ongeslagen Napoli de weg tegen Livorno

Napoli – Livorno 4-0
Rafael Benítez verloor woensdag in de Champions League tegen Arsenal zijn ongeslagen status als trainer van Napoli, maar in de Serie A werd de succesreeks voortgezet. Livorno was de zesde tegenstander die zijn meerdere moest erkennen in de Napolitanen.

De voortvarende start bleek voldoende voor Napoli. Op aangeven van Dries Mertens schoot Goran Pandev al binnen vier minuten raak. De Belgische ex-PSV-er was ook bij de tweede Napolitaanse treffer betrokken. Hij stelde Gökhan Inler in staat om van buiten het strafschopgebied doeltreffend uit te halen.

In de 54ste minuut maakte José Maria Callejon aan alle onzekerheid bij Napoli, dat door de zege de achterstand op koploper AS Roma terugbracht tot twee punten. Marek Hamsik deed ook nog van zich spreken door de vierde treffer voor zijn rekening te nemen. Livorno-keeper Francesco Bardi voorkwam meer schade door antwoord te hebben op onder andere een poging van Mertens, die in zijn zevende optreden voor Napoli voor het eerst de negentig minuten vol maakte.

Overige uitslagen:
Sampdoria – Torino 2-2
Catania – Genoa 1-1
Udinese – Cagliari 2-0
Bologna - Hellas Verona 1-4
Parma – Sassuolo 3-1

Bekijk hier al onze video's