Mertens schiet Napoli naar zege, PAOK en Steaua halen uit

Reacties

Dries Mertens heeft Napoli, zonder Jonathan De Guzman, tegen Sparta Praag aan de eerste Europa League-zege geholpen. PAOK Saloniki en Steaua Boekarest maakten direct indruk.

Mertens schiet Napoli naar zege, PAOK en Steaua halen uit

Napoli – Sparta Praag 3-1
Napoli, zonder Oranje-international Jonthan De Guzman in de wedstrijdselectie, boekte een knappe zege in eigen huis tegen Sparta Praag. De beul van PEC Zwolle in de voorronde van de Europa League opende nog wel de score via Josef Husbauer, maar was daarna niet opgewassen tegen de Italiaanse grootmacht. Voor de rust trok Gonzalo Higuaín de stand gelijk vanaf elf meter, terwijl voormalig PSV-aanvaller Dries Mertens de Napolitanen in de tweede helft met twee treffers naar de winst schoot.

PAOK Saloniki - Dinamo Minsk 6-1
PAOK Saloniki is het Europa League-seizoen ijzersterk begonnen. In eigen huis was de Griekse topclub duidelijk een maatje te groot voor Dinamo Minsk. Namens PAOK, waar Hedwiges Maduro ontbrak, was Stefanos Athanasiadis de grote man met een loepzuivere hattrick. Minsk-middenvelder Nemanja Nikolic (in eigen doel), invaller Dimitros Papadopoulos en Fanis Tzanis waren verantwoordelijk voor de overige PAOK-treffers. Namens de bezoekers deed Nikolic ook nog iets terug.

Rio Ave - Dinamo Kiev 0-3
Jeremain Lens begon het Europese avontuur met een overwinning in Portugal bij Rio Ave. De aanvaller speelde tachtig minuten mee met Dinamo Kiev, dat dankzij Andriy Yarmolenko, Younes Belhanda en Artem Kravets met drie punten huiswaarts keerde.

Steaua Boekarest -  Aalborg BK 6-0
Nicandro Breeveld besliste het onderlinge duel met landgenoot Donny Gorter in zijn voordeel. De middenvelder van Steaua Boekarest speelde ruim een uur mee tegen het Deense Aalborg BK, terwijl Gorter al na vijftien minuten naar de kant moest. Namens de Roemenen waren voormalig FC Utrecht-aanvaller Lucian Sanmartean, Raul Rusescu (twee keer) en Claudio Keseru (driemaal) de doelpuntenmakers.

Everton – VfL Wolfsburg 4-1
Zonder Bas Dost in de wedstrijdselectie kreeg VfL Wolfsburg een behoorlijk pak slaag bij Everton. Wolfsburg-verdediger Ricardo Rodriguez opende de score met een eigen doelpunt, terwijl Seamus Coleman voor de rust de marge op twee bracht. In de tweede helft voerden Leighton Baines (uit een strafschop) en Kevin Mirallas de score verder op, terwijl Rodriguez de eer redde namens de Duitsers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.