'Mertens hakt knoop door en stelt Chelsea en Inter teleur'

Reacties

Dries Mertens heeft alsnog besloten om Napoli trouw te blijven, zo claimen verschillende Italiaanse kranten dinsdagochtend. De 33-jarige Belg werd de afgelopen weken onder meer gelinkt aan Internazionale en Chelsea.

'Mertens hakt knoop door en stelt Chelsea en Inter teleur'
© Pro Shots

Door Mertens' aflopende contract werd er volop gespeculeerd over de toekomst van de voormalige PSV'er. De besprekingen over een nieuwe verbintenis zouden vertraging hebben opgelopen omdat Napoli eerst de financiële impact van de coronacrisis wilde afwachten.

Nu zou er dan toch een akkoord zijn bereikt: Mertens kan onder de nieuwe voorwaarden rekenen op een weeksalaris van 156.000 euro. Ook incasseert hij naar verluidt een tekenbonus van 2,4 miljoen euro. Het gaat om een contract dat hem tot medio 2023 bindt aan de achtstefinalist in de Champions League.

Mertens speelt al sinds de zomer van 2013 voor Napoli, dat hem oppikte bij PSV. Kort voor de corona-uitbraak nestelde de Belg zich naast Marek Hamsik aan kop van de topscorerslijst aller tijden van I Partenopei. Met 121 goals in alle competities heeft Mertens er zes meer gemaakt voor Napoli dan Diego Maradona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.