Menig vervangt Klaassen, basisplaats El Ghazi lonkt

Reacties

Queensy Menig is de vervanger van Davy Klaassen in de wedstrijdselectie van Ajax. Anwar El Ghazi mag derhalve hopen op een basisplaats in De Klassieker.

Menig vervangt Klaassen, basisplaats El Ghazi lonkt

Ten opzichte van de wedstrijdselectie van vorige week, thuis tegen FC Groningen (2-0), voert trainer Frank de Boer twee wijzigingen door. De van een blessure teruggekeerde Nicolai Boilesen zit er weer bij, dat gaat ten koste van de licht geblesseerde Jairo Riedewald. De Deense verdediger zal ook gaan spelen als linksback, waar vorige week nog Riedewald stond. Met het selecteren van Queensy Menig in plaats van de geblesseerde Davy Klaassen (foto, links) lijkt De Boer daarnaast iets meer van zijn basisopstelling tegen de Rotterdammers prijs te geven.

Door een extra (vleugel)aanvaller toe te voegen aan zijn wedstrijdselectie, wekt De Boer namelijk de suggestie dat Anwar El Ghazi (foto, midden) in de basis staat. Lasse Schöne (foto, rechts), normaliter rechtsbuiten, wordt dan de vervanger van Klaassen op het middenveld. De Boer kiest daarmee niet voor de Deen Niki Zimling, Riechedly Bazoer of Nick Viergever op het middenrif, al wordt de laatste meer gezien als verdediger. Lucas Andersen en Thulani Serero zullen het middenveld completeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.