Ménez schiet Inzaghi te hulp met hoofdrol tegen Parma

Filippo Inzaghi zit weer iets steviger in zijn stoel als trainer van AC Milan. Dankzij de bevliegingen van Jérémy Ménez won de Milanese grootmacht in verval voor het eerst sinds 14 december weer een competitiewedstrijd. Het financieel geplaagde Parma werd het slachtoffer van de dadendrang van Ménez: 3-1.

Dankzij een interventie van enkele invloedrijke supporters na de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Lazio zat Inzaghi ook zondagavond weer op de bank in San Siro. De gewezen goalgetter had zijn hoop gevestigd op de van AS Roma gehuurde Mattia Destro, die bij zijn debuut een spitsenkoppel vormde met Ménez. Ook Marco van Ginkel, de van de Azië Cup teruggekeerde Keisuke Honda en winteraanwinst Salvatore Bocchetti startten in de basis.

Ondanks al die versterkingen maakte Milan het zich in de openingsfase ook tegen hekkensluiter Parma, waar de spelers al maanden wachten op hun salaris, weer onnodig moeilijk. Ménez zette de Rossoneri na zeventien minuten weliswaar op voorsprong uit een strafschop, maar zeven minuten later stond het alweer gelijk. Ex-Milan-speler Antonio Nocerino profiteerde van slecht uitverdedigen bij een vrije trap.

Milan hield daardoor voor de vijfde keer op rij niet de nul in de Serie A, maar in tegenstelling tot de voorgaande duels stond dat een overwinning ditmaal niet in de weg. Ménez presenteerde zich als de redder van Inzaghi. Twaalf minuten na rust maakte hij na een uitstekende dribbelactie alweer zijn twaalfde competitietreffer, een kwartier voor tijd stond de 27-jarige Fransman met een voorzet ook aan de basis van de 3-1 van Cristian Zaccardo (ex-Parma).

Door die overwinning pakte Milan in één wedstrijd meer punten dan in de laatste vijf competitieduels gezamenlijk (twee punten). De club van Van Ginkel, die in de rust werd gewisseld, en de geblesseerde Nigel de Jong stijgt daardoor naar de achtste plaats. Met 29 punten is de achterstand op nummer vier Lazio (34 punten) nog te overzien. Parma blijft met negen punten de nummer laatst van Italië.