Ménez en Mexès verschaffen Milan-coach Inzaghi wat lucht

AC Milan heeft op eigen veld een zwaarbevochten overwinning geboekt op Cagliari (3-1). Philippe Mexès leek het ontslag van zijn trainer Filippo Inzaghi in te luiden, maar maakte al snel zijn fout goed.

Marco van Ginkel en de van een spierblessure herstelde Nigel de Jong mochten in de basis beginnen bij Milan, dat slechts een van zijn laatste zes wedstrijden won. Geruchten over een naderend ontslag van Inzaghi zwelden aan. De fans in San Siro lieten ook duidelijk weten dat zij klaar zijn met de ex-topspits.

Een groot deel van de Milan-supporters boycotten de wedstrijd uit onvrede over de teleurstellende prestaties. Namens de bezoekers zorgde Marco Sau voor het eerste gevaar van de wedstrijd, maar halverwege de eerste helft kwam Milan op voorsprong via Jérémy Ménez. De Fransman kwam vanaf de linkerkant naar binnen en krulde knap binnen. Kort na rust zag hij een landgenoot de hoofdrol opeisen.

Na kinderlijk verdedigen van Mexès zorgde Diego Farias voor de gelijkmaker, maar lang kon Cagliari daar niet van genieten. Twee minuten na zijn fout volleerde Mexès echter raak uit een hoekschop. João Pedro was daarna met een schot op de bovenkant van de lat nog dicht bij 2-2. Een cadeautje van scheidsrechter Paolo Tagliavento aan de andere kant zorgde echter voor de beslissing in de wedstrijd.

Buiten het strafschopgebied zette Luca Ceppitelli een tackle in op Alessio Cerci, die op de voet van de Cagliari verdediger ging staan. Tagliavento gaf echter een penalty, die door Ménez dankbaar werd benut. Door de zege heeft AC Milan 38 punten uit 28 duels, waarmee het stijgt naar de zevende plaats. Genoa, Internazionale en Torino kunnen echter nog passeren. Cagliari blijft achttiende staan en moet vrezen voor degradatie.