Mendes da Silva keert op amateurbasis terug bij Sparta

Reacties

David Mendes da Silva komt volgend seizoen op amateurbasis uit voor Sparta Rotterdam, zo meldt de naar de Eredivisie gepromoveerde club woensdag. De 33-jarige middenvelder kondigde afgelopen jaar nog aan een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan.

Mendes da Silva keert op amateurbasis terug bij Sparta

'Vorig seizoen is er ook al contact geweest tussen Sparta en David maar toen koos hij voor een langer verblijf in Griekenland. Nu is er alsnog een mogelijkheid en met zijn ervaring en drive is dit een meerwaarde voor onze groep', zegt Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor op de clubsite.

Mendes da Silva stond tussen 1999 en 2004 onder contract bij Sparta, al werd hij in de laatste periode verhuurd aan Ajax. Daarna kwam de middenvelder uit voor NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos.

'Dit is voor mij de club waar het allemaal is begonnen en ik ben nog altijd zeer gemotiveerd om succesvol te zijn', laat Mendes da Silva weten. 'Ik wil het komend seizoen ook mijn Nederlandse trainersdiploma's gaan behalen in Nederland en daarom ben ik blij met de kans die ik van Sparta krijg om aan te sluiten bij de groep en daarnaast mezelf verder te ontwikkelen als trainer.' Tussen 2007 en 2009 kwam Mendes da Silva zeven keer uit voor het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.