Memphis voltooit miljoenentransfer naar Lyon

Reacties

Memphis Depay zet zijn loopbaan voort bij Olympique Lyon. De 22-jarige aanvaller komt over van Manchester United en tekent in Frankrijk een contract tot 2021.

Memphis voltooit miljoenentransfer naar Lyon

Memphis was zelf al enige tijd rond met Lyon. In afwachting van een deal tussen beide clubs verbleef hij al een paar dagen in Frankrijk.

Trainer Bruno Génésio van de Ligue 1-club draaide er vrijdag tijdens een persconferentie al niet omheen dat hij dolgraag Memphis naar Lyon zou willen halen. 'Memphis Depay is een speler van wie ik een prioriteit heb gemaakt. Het is de bedoeling dat we hem zo snel mogelijk vastleggen', meldde Génésio, die eraan toevoegde fan te zijn van de Oranje-international.

Olympique Lyon, dat tussen 2002 en 2008 een abonnement had op de Franse titel, bezet momenteel de vierde plaats in de Ligue 1. Les Gones nemen het volgende maand in de zestiende finale van de Europa League op tegen AZ. Memphis is niet inzetbaar, omdat hij eerder dit seizoen drie keer in actie kwam voor United in de groepsfase van de Europa League.

Memphis kreeg de afgelopen maanden echter nauwelijks speeltijd bij United. In Premier League-verband kwam hij tot slechts twintig minuten. Tijdens zijn eerste seizoen op Old Trafford reikte de aanvaller nog tot 29 optredens in de competitie, waarin hij tweemaal scoorde. Toenmalig manager Louis van Gaal liet Memphis wel buiten zijn selectie voor de met 2-1 gewonnen FA Cup-finale tegen Crystal Palace.

De afgelopen weken meldde Mourinho herhaaldelijk dat Memphis mocht vertrekken, mits er een acceptabel bod binnen zou komen. 'Ik wil eigenlijk geen spelers verkopen. De clubleiding staat daarin achter me', liet de Portugees enkele weken geleden optekenen. 'Maar ik heb het eerder gezegd. Als een speler weinig speeltijd krijgt en echt wil vertrekken, dan hebben we niet het recht hem tegen te houden.'

United nam Memphis in de zomer van 2015 voor ruim dertig miljoen euro over van PSV. In totaal kwam de aanvaller tot zeven goals in 56 officiële duels voor de Premier League-grootmacht. Ondanks zijn situatie op Old Trafford speelde Memphis dit interlandseizoen drie keer in Oranje. In het WK-kwalificatieduel met Luxemburg nam de dribbelaar twee treffers voor zijn rekening (1-3 winst).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.