Memphis vertrekt naar Manchester United

Reacties

Memphis Depay vertrekt na dit seizoen naar Manchester United. PSV heeft met de club van manager Louis van Gaal een akkoord bereikt over de transfer van de 21-jarige vleugelspits, die ook op interesse van Liverpool en Paris Saint-Germain kon rekenen. Memphis is zelf ook al akkoord en moet alleen nog medisch worden gekeurd.

Memphis vertrekt naar Manchester United

Memphis voerde recentelijk al gesprekken met PSG en United, dat van begin af aan de beste papieren leek te hebben door de aanwezigheid van Van Gaal. Afgelopen zomer werkte de 63-jarige Amsterdammer tijdens het WK in Brazilië als bondscoach van het Nederlands elftal immers nog nauw samen met zijn eerste aanwinst voor het komende seizoen.

Memphis tekende dit seizoen nog een contract bij PSV tot medio 2018, waardoor de Eindhovenaren een flinke transfersom kunnen vragen voor de topscorer van de Eredivisie. De directieleden Marcel Brands en Toon Gerbrands stelden onlangs na het behalen van de landstitel nog dat twintig miljoen euro niet genoeg zou zijn.

PSV-trainer Phillip Cocu heeft vanochtend de spelersgroep op de hoogte gebracht van de miljoenentransfer van Memphis, die daarop uitgebreid is gefeliciteerd door zijn ploeggenoten. De vijftienvoudige international was sinds zijn debuut in 2011 in het bekerduel met VVSB goed voor 49 treffers in 122 officiële duels namens PSV.

Memphis kan in de selectie van United de derde Nederlander worden. Met Daley Blind en Robin van Persie staan er al twee collega-internationals onder contract. Bovendien zitten er met Frans Hoek, Albert Stuivenberg, Marcel Bout, Max Reckers en Jos van Dijk nog meer landgenoten in de technische staf van Van Gaal.

Memphis Depay gaat in Manchester weer onder de hoede van manager Louis van Gaal werken. De Nederlandse oefenmeester werkte eerder al samen met de aanvaller bij Oranje.
Memphis Depay gaat in Manchester weer onder de hoede van manager Louis van Gaal werken. De Nederlandse oefenmeester werkte eerder al samen met de aanvaller bij Oranje.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.