Memphis tiende Nederlandse speler bij United

Reacties

Memphis Depay wordt volgend seizoen de tiende Nederlander die het shirt van Manchester United draagt. Liefst twee daarvan kunnen zijn ploeggenoot worden als hij komende zomer op Old Trafford neerstrijkt: Daley Blind en Robin van Persie.

Memphis tiende Nederlandse speler bij United

Blind verruilde de Eredivisie afgelopen zomer voor de Premier League, toen manager Louis van Gaal hem na zijn uitstekende WK in Brazilië meenam naar Manchester. De voormalige bondscoach was met Van Persie al verzekerd van de aanwezigheid van een andere Oranje-international. De 31-jarige aanvaller kwam in 2012 over van Arsenal.

Vrijwel gelijktijdig met de komst van Van Gaal trok Alexander Büttner de deur bij het Theatre of Dreams na twee jaar weer achter zich dicht. De 26-jarige linksback was in augustus 2012 de achtste Nederlander die voor The Red Devils tekende. De voormalige Vitessenaar speelt inmiddels in Rusland voor Dinamo Moskou.

Een jaar voordat Büttner Arnhem verliet voor een avontuur in Manchester beëindigde Edwin van der Sar zijn loopbaan bij de twintigvoudige kampioen van Engeland. De voormalige topkeeper won in zes seizoenen (2005-2011) onder meer vier landstitels en de Champions League. Die laatste prijs veroverde United dankzij een cruciale save van Van der Sar tijdens de CL-finale in de penaltyserie tegen Chelsea.

Bij de eerste eindzege van United in het miljoenenbal in 1999 waren ook twee Nederlanders aanwezig: Jaap Stam en Raimond van der Gouw. Stam groeide op Old Trafford uit tot internationale topverdediger, maar vertrok in 2001 na drie jaar alweer naar Lazio. Van der Gouw hield het als reservedoelman zes jaar uit (1996-2002).

En dus speelde hij nog één jaar samen met Ruud van Nistelrooy. De voormalige goalgetter scoorde in vijf seizoenen (2001-2006) alleen al 95 keer in de Premier League, maar werd slechts één keer kampioen van Engeland. Dat is net zoveel als Jordi Cruijff (1996-2000). Arnold Mühren (1982-1985) werd als eerste Nederlander ooit bij United nooit kampioen, wel won hij twee FA Cups.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.