'Memphis naar Juventus klapt, voorzichtige geruchten over Man United'

Reacties

De transfer van Memphis Depay naar Juventus lijkt af te ketsen, meldt journalist Fabrizio Romano donderdagochtend. De Serie A-club hengelt al enkele weken naar de aanvaller van Barcelona, maar lijkt zich terug te trekken uit de strijd.

'Memphis naar Juventus klapt, voorzichtige geruchten over Man United'
© Pro Shots

De zaakwaarnemers van Memphis reisden onlangs af naar Italië om met Juventus in gesprek te gaan. Maandag bevestigde clubdirecteur Pavel Nedved dat Memphis 'een van namen' is waar Juventus naar kijkt. Het lijkt er echter op dat de Oranje-international te veel tijd neemt om de knoop door te hakken.

© Pro Shots

Woensdagavond meldde de Spaanse krant SPORT al dat Juventus een laatste aanbod heeft neergelegd bij het management van Memphis. Romano lijkt er niet van uit te gaan dat de spits zijn jawoord gaat geven. Hij schrijft dat de deal vermoedelijk 'spoedig' klapt en dat Memphis zijn zoektocht naar een nieuwe club voortzet.

Memphis mag vertrekken bij Barcelona en is met zijn huidige werkgever in gesprek over het ontbinden van zijn contract. In dat geval kan hij transfervrij overstappen. Voorzichtige geruchten in Spanje en Engeland linken Memphis aan een rentree bij Manchester United, waar Erik ten Hag aan het roer staat.

Marca schrijft op basis van bronnen dat Manchester United bereid is om Barcelona een bedrag van tien miljoen euro te betalen. Een terugkeer in Manchester zou verrassend zijn, want in zijn eerste periode kwam Memphis niet uit de verf op Old Trafford. Nadat hij in 2015 overkwam van PSV, speelde hij 33 wedstrijden en scoorde hij 2 keer in zijn anderhalve seizoen in Engelse dienst. The Sun spreekt dan ook van een 'shockerende' rentree.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

Juventus lijkt ondertussen door te schakelen naar Arek Milik. Er zijn momenteel gesprekken met Olympique Marseille gaande over een verhuurperiode met een optie tot koop. Milik, die eerder ook werd genoemd bij Manchester United, ligt tot medio 2025 vast in Frankrijk. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.