Memphis krijgt bij Lyon volgende teleurstelling te verwerken

Olympique Lyon is er vrijdag niet in geslaagd om de goede competitiestart van voor de interlandperiode voort te zetten. De Franse club speelde doelpuntloos gelijk op bezoek bij Girondins Bordeaux.

Bordeaux
Bordeaux
0 - 0
Olympique Lyonnais

Lyon won op 28 augustus in de eerste speelronde met 4-1 van Dijon, mede dankzij een hattrick van Memphis Depay. De Nederlander, die maandag nog met Oranje verloor van Italië (0-1), benutte toen twee strafschoppen. Tegen Bordeaux ging het een stuk lastiger. Memphis maakte deel uit van een driemansaanval met Moussa Dembélé en Karl Toko-Ekambi. In de eerste helft loste Lyon slechts één schot op doel.

Na rust was Lyon nog dominanter met veel balbezit, maar vrijwel alle doelpogingen belandden naast of over het doel. Memphis probeerde het nog met een vrije trap op een gevaarlijke plek. Hij schoot echter tegen een eigen speler aan. Trainer Rudi Garcia haalde de aanvaller na 72 minuten naar de kant voor Tino Kadewere. Garcia kon geen beroep meer doen op Kenny Tete. De rechtsback trok deze week naar Fulham.

Het bleef bij 0-0 in Bordeaux, wat voor Lyon een teleurstelling betekende. De ploeg heeft nu vier punten uit twee wedstrijden, net zo veel als onder andere AS Monaco en Lille. OGC Nice is de koploper met zes punten uit twee duels. Lyon liet na om verder afstand te nemen van kampioen Paris Saint-Germain, dat donderdag met 1-0 verloor van het gepromoveerde RC Lens.