Memphis helpt AZ-beul Lyon bij comeback tegen laagvlieger

Reacties

Olympique Lyon heeft in de slotfase van het competitieduel met Dijon een blamage voorkomen. Basisklant Memphis Depay was betrokken bij de gelijkmaker, die de comeback inleidde. De Franse nummer vier gaf de ruime Europa League-zege op AZ daarmee uiteindelijk een goed vervolg: 4-2.

Memphis helpt AZ-beul Lyon bij comeback tegen laagvlieger

Voorzitter Jean-Michel Aulas gaf begin februari aan dat de competitie geen prioriteit meer had voor Lyon. De topdrie met AS Monaco, Olympique Nice en Paris Saint-Germain was met minimaal vijftien punten voorsprong dusdanig uit zicht dat Lyon zijn pijlen volledig richt op het winnen van de Europa League, om op die manier alsnog plaatsing voor de Champions League te bewerkstelligen.

De start van het kalenderjaar was wat dat betreft pijnlijk typerend voor Lyon, dat al vier keer verloor in de competitie. Na een 2-1 nederlaag tegen Guingamp afgelopen week werd er afgelopen donderdag wel overtuigend met 1-4 gewonnen in de Europa League tegen AZ. Van die overtuiging was zondag weinig terug te zien, al kwam de thuisploeg nog wel vroeg op voorsprong. Corentin Tolisso werkte bij de tweede paal binnen uit een hoekschop van Rachid Ghezzal.

Na een half uur ging het echter mis voor de gastheren toen Júlio Tavares de 1-1 liet aantekenen voor de nummer zestien van de Ligue 1. Omdat een fraaie combinatie tussen Alexandre Lacazette en Memphis (foto) ook geen treffer opleverde, gingen beide ploeg met een 1-1 stand de rust in. Vlak na de hervatting sloeg het noodlot opnieuw toe voor Lyon, toen Lois Diony zijn ploeg op een verrassende voorsprong zette.

De Europa League-opponent van AZ herpakte zich echter in de slotfase, met behulp van Memphis. De Nederlander kwam goed door aan de linkerkant en gaf de bal aan Tolisso, die de 2-2 binnenschoot. Clubtopscorer Alexandre Lacazette zorgde vijf minuten voor tijd voor de bekroning met zijn 21ste seizoenstreffer: 3-2. De goal van Nabil Fekir was er één voor de statistieken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.