Memphis dribbelkoning van de Europa League

Reacties

Memphis Depay heeft zich in het duel van Manchester United met FC Midtjylland de recordboeken in gedribbeld. Nooit eerder voerde een speler in de Europa League zoveel succesvolle individuele acties uit als hij.

Memphis dribbelkoning van de Europa League

Memphis ging tegen Midtjylland negentien keer met de bal aan zijn voet op avontuur. Liefst vijftien keer bracht de Nederlander zijn dribbel tot een goed einde. Dat is een record sinds de oprichting van de Europa League in het seizoen 2009/10.

De ex-PSV'er zette ook nog een ander record neer, want sinds de entree van Louis van Gaal op Old Trafford had een speler van United nog nooit zoveel geslaagde dribbels als Memphis. De wedstrijd tegen Midtjylland (5-1) deed daardoor niet alleen wonderen voor het zelfvertrouwen van Memphis, maar bezorgde het kritische publiek ook een avond om nog lang over na te praten.

Bovendien onderscheidde Memphis zich tegen Midtjylland niet alleen met zijn acties. Hij had van alle spelers de meeste schoten (10) en won ook de meeste duels (20 van de 27), zo becijferde Opta. Bovendien bekroonde hij misschien zijn beste duel in het United-shirt vlak voor tijd met een doelpunt.

Bekijk hieronder het duel waarin Memphis zich tot dribbelkoning van de Europa League kroonde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.