Memorabele middag Sandler bij historische zege Manchester City

Manchester City heeft zich zondagmiddag kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. Philippe Sandler maakte zijn officiële debuut voor de ploeg van manager Pep Guardiola.

Guardiola verraste voorafgaand aan de confrontatie met Rotherham United, de nummer 21 van het Championship, door een sterke opstelling het veld in te sturen. Zo verschenen onder anderen Ederson Moraes, Raheem Sterling, Gabriel Jesus en Kevin De Bruyne aan de aftrap.

City wond er dan ook geen doekjes om en stond halverwege al op een comfortabele 3-0 voorsprong. De goals kwamen van Sterling, Phil Foden en Oluwasemilogo Ajayi (eigen doelpunt). Kort na rust gooide Jesus het duel helemaal in het slot door de 4-0 te maken. City kon daardoor een tandje terugschakelen en Guardiola maakte van de gelegenheid gebruik om Leroy Sané en De Bruyne wat rust te geven.

Dat betekende goed nieuws voor Sandler. De 21-jarige Nederlander kwam in de 67ste minuut in het veld voor De Bruyne en maakte daarmee zijn officiële debuut voor City. Sandler, die bij PEC Zwolle vooral als centrale verdediger speelde, trad bij The Citizens aan als controlerende middenvelder.

Zes minuten na zijn invalbeurt kon Sandler zich voor het eerst in het feestgedruis mengen. Riyad Mahrez liet na een fraaie aanval namelijk de 5-0 aantekenen. Nicolás Otamendi knikte uit een hoekschop de 6-0 binnen, het slotakkoord was voor invaller Sané, die via een Rotherham-been vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot.

Hij bezorgde City daarmee een historische zege. Het was alweer vijftig jaar geleden dat de club uit Manchester zeven keer scoorde in één FA Cup-duel. Tevens was het de grootste nederlaag ooit voor Rotherham in het prestigieuze bekertoernooi.

Woking
Woking
0 - 2
Watford
Watford

Daryl Janmaat had weer eens een basisplaats bij Watford, dat het niet makkelijk had op bezoek bij vijfdeklasser Woking. Will Hughes opende binnen het kwartier de score namens de bezoekers, maar de thuisploeg bleef lang in de wedstrijd. Pas in de 74ste minuut zorgde Troy Deeney voor de beslissing: 0-2.

Fulham
Fulham
1 - 2
Oldham Athletic

Fulham had ook moeite met Oldham Athletic, de nummer tien van de League Two. Manager Claudio Ranieri was daarom opgelucht dat Denis Odoi in de 52ste minuut de score opende. Sam Surridge trok de stand daarna gelijk, maar Fluham kreeg vervolgens een strafschop. Invaller Aleksandar Mitrovic faalde echter vanaf elf meter en tot overmaat van ramp viel de goal kort voor tijd aan de andere kant. Gevaro Nepomuceno (voormalig FC Den Bosch en Fortuna Sittard) gaf de assist bij het doelpunt van Callum Lang.