Melvin Platje: 'Volendam heeft verdiend gewonnen'

FC Volendam heeft in Maastricht een grote stap naar de tweede ronde van play-offs gezet. In de blessuretijd scoorde Dominique van Dijk de 2-3, waardoor MVV vrijdag in de return minstens twee keer moet scoren om te mogen dromen van de Eredivisie.

Toch was niet Dominique van Dijk maar Melvin Platje (foto) maandagavond de grote man aan FC Volendam-zijde. De spits die volgend jaar in het shirt van NEC speelt, scoorde twee keer. De aanvaller was na afloop dan ook een gelukkig man.

'Dit is een hele grote opluchting. We hadden het voor de rust heel erg moeilijk. MVV was de bovenliggende partij en we mochten blij zijn dat het maar 1-0 stond', was de aanvaller van mening. 'Daarna was het aan ons. Gert Kruys zei dat het doelpunt wel zou vallen en daarin kreeg hij al snel gelijk. We hebben het spannend gemaakt in de laatste minuut, maar we hebben verdiend gewonnen.'

Over zijn overgang naar NEC wilde de aanvaller niet veel loslaten. 'Je mag weten dat ik heel blij ben. Ik heb een goed gesprek gehad met Alex Pastoor. Het klopt dat ik ook met Heracles Almelo heb gesproken maar mijn voorkeur ging uit naar NEC. Laten we het een gevoelskwestie noemen. De komende weken hou ik me alleen maar bezig met FC Volendam. Misschien kom ik ze dan in de Eredivisie wel tegen.'

MVV-trainer René Trost was na afloop teleurgesteld, maar hield hoop op een goed resultaat. 'Er zijn mensen die vragen of ik nu teleurgesteld ben. Natuurlijk, maar niet in het team. Die hebben alles gegeven. Voor mijn gevoel hebben we nog een goede kans in Volendam. Waarom zou het daar niet kunnen? Misschien dat we nog een leuke verrassing kunnen bedenken.'

De trainer moest na afloop bekennen dat hij in de slotfase een risico had genomen. Nadat Malcolm Esajas de 2-2 scoorde, koos MVV voor de aanval. 'Het was heel erg zuur dat het in de blessuretijd nog verkeerd ging. We wilden een goed resultaat neerzetten en zochten de overwinning. Helaas valt hij aan de andere kant. Toch is het nog niet gebeurd nu.' (Stef de Bont) Foto: VI Images