Melo komt goed weg met slechts drie duels schorsing

De Braziliaan Felipe Melo is de komende drie competitieduels niet van de partij bij Juventus. De verdediger is geschorst naar aanleiding van een stompzinnige actie in het thuisduel met Parma, dat donderdag in een deceptie eindigde voor De Oude Dame: 1-4.

Melo komt goed weg met slechts drie duels schorsing

Felipe Melo had de rode kaart, niet voor het eerst in zijn loopbaan, volledig aan zichzelf te danken. In een vlaag van verstandsverbijstering trapte Melo opponent Massimo Paci in het gezicht en werd hij al na zeventien minuten volkomen terecht vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd.

Op het WK misdroeg Melo zich ook al. In de kwartfinale tegen het Nederlands elftal trapte hij Arjen Robben na en mocht hij eveneens met rood inrukken. Door zijn nieuwe schorsing mist de Braziliaan de competitieduels met Napoli (uit), Catania en Brescia (beide thuis).

Juventus kon zonder de Braziliaan geen potten meer breken en ging hard onderuit. Door de nederlaag kent de ploeg een beroerde start van 2011. De achterstand op AC Milan liep op naar acht punten.

Bovendien moet de formatie uit Turijn het lange tijd doen zonder Fabio Quagliarella. De Italiaanse international zal waarschijnlijk tussen de vier en zes maanden uitgeschakeld zijn door de knieblessure die hij tegen Parma opliep. Luca Toni is aangetrokken als zijn vervanger. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's