Melchiot schlemiel bij verliezend Wigan Athletic

Birmingham City was thuis te sterk voor Wigan Athletic, na een door Mario Melchiot veroorzaakte strafschop. Hekkensluiter Portsmouth boekte zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Birmingham City-Wigan Athletic 1-0Voor de zevende wedstrijd kwam Wigan Athletic niet tot winst in de Premier League. Het uitduel met Birmingham City leverde een 1-0 nederlaag op, door een benutte strafschop van James McFadden. De Schot mocht vanaf elf meter aanleggen na een overbodige overtreding van Mario Melchiot op slag van rust. De verdediger haalde op de rand van het strafschopgebied Keith Fahey neer, terwijl deze juist van het doel wegliep. Na rust lukte het Wigan niet meer om te scoren, waardoor Birmingham City zijn elfde overwinning van het seizoen boekte.

Bolton Wanderers-Wolverhampton Wanderers 1-0Ook bij de wedstrijd tussen Bolton Wanderers en Wolverhampton Wanderers gaf een treffer op slag van rust de doorslag. Zat Knight maakte aan het einde van de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd op aangeven van Chung-Yong Lee, waardoor Bolton drie punten mocht bijschrijven. De thuisclub stijgt hierdoor van de achttiende naar de vijftiende plaats in de Premier League, Wolverhampton Wanderers zakt juist één positie naar de zeventiende plaats.

Burnley-Portsmouth 1-2Het financieel geplaagde Portsmouth kreeg eerder deze week negen punten in mindering vanwege het te laat uitbetalen van de salarissen, waardoor de club slechts zeven punten overhield. Tegen de nummer negentien van de Premier League kwamen er echter weer drie punten bij. Een benutte strafschop van Hassan Yebda in de 76ste minuut - eerder miste Jamie O'Hara er nog één - besliste het duel tussen de laagvliegers in het voordeel van Pompey, dat met tien man eindigde na een rode kaart van Ricardo Rocha in de laatste minuut van de wedstrijd.