Melbourne wil met Van 't Schip aan het roer misère stoppen

John van 't Schip is in beeld om opnieuw trainer te worden van het Australische Melbourne Heart. De oud-international, die maandag vijftig jaar oud wordt, is al met de club in gesprek.

Melbourne wil met Van 't Schip aan het roer misère stoppen

Vanwege de dramatische resultaten werd John Aloisi ontslagen bij Melbourne. De club bezet de laatste plaats na twaalf wedstrijden. Geen van die wedstrijden van het lopende seizoen werd gewonnen en de club staat pas op vier punten. Met de vijf nederlagen in de laatste duels van vorig seizoen meegerekend was Aloisi al zeventien (!) optredens zonder zege.

Van  't Schip was tot voor kort parttime technisch directeur en adviseur bij Melbourne. Momenteel is hij analyticus bij FOX Sports. Eerder was de voormalige rechtsbuiten al tussen 2009 en 2012 trainer van Melbourne Heart, waarna hij ook nog actief was bij het Mexicaanse Chivas de Guadalajara.

Peter Sidwell, voorzitter van de Australische club, bevestigt dat er al gesproken is met Van 't Schip. 'Hij is onze eerste kandidaat', zo geeft hij aan in de Australische media. Van 't Schip is zowel voor een rol als tussenpaus als een rol als hoofdtrainer in beeld bij de club van Robbie Wielaert en Orlando Engelaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen